Hyppää pääsisältöön

22.4.2022

Kansainvälisestä nousukiidosta nauttiva kapellimestari Kensho Watanabe sekä pianisti Suzana Bartal vierailevat Jyväskylän teatteritalolla Pariisin aarteet -konsertissa keskiviikkona 27.4. klo 19. Illan ohjelmistossa ihastuttavat Golijovin Last Round, Saint-Saënsin toinen pianokonsertto sekä Beethovenin kuudes sinfonia, Pastoraali.
Kuva
Punahiuksinen nainen seisoo koristeellisessa mekossa punaista taustaa vasten. Kuva Emilie Moysson

Kansainväliselle näyttämölle nopeasti nousseesta Kensho Watanabesta on tulossa yksi jännittävimmistä ja monipuolisimmista nuorista kapellimestareista Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolella. Ympäri maailmaa matkustava kapellimestarin viimeaikaisia kohokohtia ovat olleet debyytit Lontoon, Tokion sekä Rhode Islandin filharmonikkojen sekä Orchester National du Capitole de Toulousen kanssa. Watanabe tekee Suomen debyyttinsä Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Suzana Bartal on vakiinnuttanut paikkansa sukupolvensa kiehtovimpien lahjakkuuksien joukossa. Bartal voitti New York Concert Artists konserttokilpailun vuonna 2013, ja Bonner Anzeiger -sanomalehti kuvaili hänen soittoaan ”briljantiksi, sävykkääksi ja virtuoottiseksi”. Hän on hiljattain esiintynyt arvovaltaisissa saleissa kuten Bonnin Beethoven-talossa, Pariisin Radio Francessa ja Salle Pleyelissä, New Yorkin Merkin Hallissa ja Lontoon Milton Courtissa.

Ah, Pariisi! Valon kaupunki, yksi koko maailman legendaarisista, sykkivistä keskuksista! Talouden, politiikan ja matkailun ohella Pariisi on luonnollisesti myös kulttuurin ja musiikin ikiaikainen solmukohta, josta virtailevat niin chansonit ja jazz kuin oopperat ja orkesterikin. Myös Camille Saint-Saëns, yksi romantiikan ajan tärkeimmistä ranskalaissäveltäjistä, eli käytännössä koko elämänsä Pariisissa imien itseensä sen atmosfääriä ja virikkeitä. Hänen toinen pianokonserttonsa on kuin kaupunki itse: yhtä aikaa elegantti ja temperamentikas, pidättyväinen ja intohimoinen, perinteikäs ja moderni.

Kaikkia näitä puolia heijastelevat omilla tavoillaan myös Ludwig van Beethovenin idyllinen Pastoraalisinfonia sekä argentiinalaisen Osvaldo Golijovin tulinen Last Round. Koska Pariisi on aina ollut myös kansainvälinen, kaikkialta vaikutteensa ottava sulatusuuni, nämäkin sulautuvat samaan menuun täysin ongelmitta. Tarjoilijoina vielä pianotaikuri Suzana Bartal ja kapellimestari Kensho Watanabe, ja pikantti mutta säkenöivän piristävä pariisilaisillallinen on valmis. Bon appétit!

Lue lisää konsertista täältä.

Lisätietoja:
viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Suvi Lindell-Mäkelä, p. 040 064 0109,
suvi.lindell-makela [a] jyvaskyla.fi