Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä Sinfonian muusikoita. Kuva Tuukka Järventausta
Pääsisältö

Pyörätuoliasiakkaan avustaja pääsee maksutta avustettavan henkilön kanssa Jyväskylä Sinfonian konsertteihin. Lisäksi näkövammainen, jolla on näkövammaiskortti, on oikeutettu maksuttomaan avustajalippuun.

Jyväskylän teatteritalo

Jyväskylän teatteritalo sijaitsee Jyväskylän keskustassa Kirkkopuiston laidassa osoitteessa Vapaudenkatu 36. Pääsisäänkäynti on Vapaudenkadun ja Kilpisenkadun välisen risteyksen kohdalla. Liikkumisesteetön sisäänkäynti on samoista ovista.

Paikallisliikenteen bussipysäkit sijaitsevat aivan teatteritalon vieressä. Matkakeskukselta on n. 300 metriä teatteritalolle. Tarkempi sijainti löytyy Jyväskylän karttapalvelusta. Teatteritalon lähellä on useita pysäköintitaloja ja -paikkoja, joiden sijainti näkyy Jyväs-Parkin sivuilla.

Lippumyymälä sekä teatteritalon neuvonta sijaitsevat ala-aulassa ja ne palvelevat konsertti-iltoina klo 19 asti. 

Vaatesäilytys on ala-aulassa sekä suoraan edessä että oikealla sivustalla. Narikkamaksu on 2 euroa (käteinen). WC-tilat sijaitsevat ala-aulan takaoikeassa nurkkauksessa, josta löytyy myös esteetön wc.

Jyväskylä Sinfonian konsertit pidetään suurella näyttämöllä, jonne sisäänkäynti tapahtuu toisessa kerroksessa kahdesta ovesta (vasen ja oikea katsomo). 

Avustajaa tarvitsevat asiakkaat

Pyörätuolipaikkoja on 2-4 (pyörätuolien koosta riippuen) ja ne sijaitsevat ylimmällä rivillä katsomon vasemmalla puolella. Pyörätuoli- ja avustajapaikan tarve on ilmoitettava etukäteen lippuja varattaessa. Lippumyymälään kannattaa olla yhteydessä pyörätuolipaikkojen lisäksi myös muissa istumapaikkaan ja esteettömyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Liikkumisesteetön kulku tapahtuu pääasiallisesti teatterin pääovista. Joissakin tapauksissa invataksilla voi ajaa suoraan teatteritalon ja kaupungintalon välisen terassialueen lasiovien luokse, mistä pääsee suoraan toisen kerroksen yleisölämpiöön. Terassin ovi on lukittu, mutta vahtimestarit avaavat sen tarvittaessa. Ovenavaustarpeesta on syytä olla ennakkoon yhteydessä p. 014 266 0110. 

Pääovea käytettäessä vahtimestarit ohjaavat liikkumisesteiset henkilökunnan puolella noin kolmekymmentä metriä pitkiä käytäviä hissille ja sieltä suuren näyttämön katsomoon toiseen kerrokseen. Pyörätuolilla ei pääse kulkemaan katsomoon itsenäisesti. 

Induktiosilmukka

Huonokuuloisille tarkoitettu induktiosilmukka toimii osittain suurella näyttämöllä. Teatteritalon katsomokartasta saa selville silmukan kanssa yhteensopivat paikat. Lippumyymälässä asioidessa voi kertoa induktiosauvan tarpeesta, jolloin lipunmyyjät varaavat liput niiltä paikoilta, jossa kuuluvuus on parhain induktiosauvaa käytettäessä.

Taulumäen kirkko

Taulumäen kirkko sijaitsee n. kahden kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta osoitteessa Lohikoskentie 2 (Jyväskylän karttapalvelun kartta). Sisäänkäynti, myös liikkumisesteetön, tapahtuu kirkon pääovista.

Paikallisliikenteen bussipysäkki on aivan kirkon vieressä. Kirkon molemmilla puolilla on parkkialueet pysäköintiä varten. Kirkon oma parkkialue Puistokadun puolella on kiekkopysäköintialuetta myös ilta-aikaan.

Lipunmyynti alkaa kirkon ovella tuntia ennen konserttia, jos lippuja on vielä jäljellä. Taulumäen kirkossa ei ole rivi- eikä penkkinumerointia, vaan tila täytetään saapumisjärjestyksessä. Erillistä vaatesäilytystä ei ole, vaan päällysvaatteet otetaan mukaan penkkiin.

Wc:tä on kaksi: toinen kirkon eteisessä pääovista katsottuna oikealla ja toinen kirkon vasemmalla seinustalla kirkon ulkopuolella. Esteetöntä wc:tä ei ole.

Induktiosilmukka toimii Taulumäen kirkossa. Kuuluvuus on hyvä koko kirkossa, myös sivuilla, mutta paras se on kirkon etuosassa.
 

Jyväskylän kaupungintalo

Jyväskylän kaupungintalo on ydinkeskustassa, Kirkkopuiston vieressä osoitteesta Vapaudenkatu 32. Kaupungintalolla pidettävät kamarikonsertit ovat toisen kerroksen juhlasalissa. Parkkipaikkoja on kaupungintalon ympärillä ja ne ovat vapaassa käytössä klo 16 jälkeen.

Pääsisäänkäynti Vapaudenkadun puolella ei ole esteetön. Tämän vuoksi pyörätuolilla liikkuvien asiakkaiden kulku tapahtuu kaupungintalon teatteritalon vastaisesta päädystä sisäänkäynnistä, jonka yläpuolella lukee "Poliisikamari". Oven avaaminen vaatii ovipuhelimen käyttöä. Sisältä pääsee hissiin, joka vie sekä aulakerrokseen (1.krs) että toisen kerroksen juhlasaliin.

Toisen kerroksen juhlasaliin pääsee hissiä käyttäen myös pääsisäänkäynnin puolelta avautuvasta aulasta. Hissi on aulan takaosassa portaiden luona.

Juhlasalissa on kiinteä induktiosilmukka. 

Jyväskylän Paviljonki

Messu- ja tapahtumakeskus Paviljonki sijaitsee osoitteessa Lutakonaukio 12, aivan Matkakeskuksen tuntumassa Lutakon kaupunginosassa. 

Konsertit pidetään pääasiassa Wilhelm-auditoriossa. Wilhelm-salin sijainnin löydät Paviljongin pohjakartoista.

Parkkitilaa Paviljongin alueella löytyy runsaasti. Ohjeet saapumiseen löytyvät Paviljongin saapuminen ja pysäköinti -sivulta.

Kaikkiin Paviljongin kokous- ja yleisötiloihin pääsee esteettömästi: talossa on automaattisesti avautuvat ulko-ovet, käytävät ja oviaukot ovat leveitä. Talossa on useita esteettömiä WC-tiloja. Liikkumisesteetön kulku Wilhelm-saliin tapahtuu pääaulan naulakoilta henkilökunnan ohjaamana.

Liikuntaesteisille on varattu erilliset pysäköintipaikat invaliditunnuksin Paviljonki 2 -parkkihallista. Paviljongin täydelliset esteettömyystiedot löytyvät Paviljongin Esteettömyys-sivulta.

Jyväskylän yliopiston juhlasali

Juhlasali sijaitsee Jyväskylän yliopiston päärakennuksella (C-rakennus) Seminaarinmäen kampusalueella. Päärakennuksen sijainnin voi tarkistaa Jyväskylän yliopiston kampusalueen kartasta.

Jyväskylän yliopiston pysäköintiohjeesta ja -kartasta löytyy tietoa alueen pysäköintijärjestelyistä.

C-rakennukseen ja juhlasaliin (sali C1) pääsee pyörätuolilla. Liikuntaesteisten kulkeminen juhlasaliin tapahtuu invahissillä.
Tarkat esteettömyystiedot ovat Jyväskylän yliopiston sivuilla.