Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Ke 15.5. klo 18 Paviljonki

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Jyväskylä Sinfonia & Mikkelin kaupunginorkesteri
Sara Ferrández, alttoviulu

Jean Sibelius: Kevätlaulu
William Walton: Alttoviulukonsertto
Nikolai Rimski-Korsakov: Šeherazade


Kaikkihan muistavat Tuhannen ja yhden yön tarinat, Sinbadin retkistä Aladdinin lamppuun ja Ali Babaan rosvoineen. Mutta kuinka moni muistaa tarinoiden kehyskertomusta? Sulttaani Šahryar mestaa vaimojansa yksi toisensa jälkeen, mutta vuoroonsa tullut Šeherazade pelastaakin henkensä kertomalla toinen toistaan jännittävämpiä tarinoita sen tuhannen ja yhden yön ajan, kunnes sulttaani säästää hänen henkensä. Feministien esiäiti Šeherazaden parhaista paloista on Nikolai Rimski-Korsakov koostanut vähintään yhtä vangitsevan orkesterisarjan, joka kiidättää kokijaansa värien ja tarinain kaleidoskoopissa myrskyävältä mereltä bagdadilaisille markkinoille sekä tietenkin romanssin pauloihin…

Vähintään yhtä vahva kerronnallinen intensiteetti on valloillaan myös William Waltonin eeppisessä alttoviulukonsertossa, jossa jousisoitinten sillanrakentaja pääsee harvinaiseen valokeilaansa. Nuori tähtialtisti Sara Ferrández sekä kapellimestari Erkki Lasonpalo tekevät Jyväskylän ja Mikkelin yhteisponnistuksesta elähdyttävän päätöksen kevätkaudelle – tietenkin Sibeliuksen Kevätlaululla kruunaten!

Alasivu
Kuva
Alttoviulisti Sara Ferrández

LIPUT

34 € │ 31 € │ 15 € 

Jyväskylä Sinfonian lippukauppa
Lippu.fi
Versonraitin lippumyymälä
Tuntia ennen ovelta, jos lippuja on jäljellä.

Konsertti kuuluu Tutti-kausilippuun sekä Kvartetti-sarjalippuun.

VÄLIAIKATARJOILU

Paviljongin konserttien väliaikatarjoilut tilaat kätevästi ennakkoon Food&Events-sovelluksella tai selaimella klikkaamalla tästä.

Ennakkotilauksella tarjolla on laajempi valikoima ja tarjoilut katetaan omaan pöytään ilman jonottamista.