Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Ke 27.3. klo 18 Taulumäen kirkko

Elisar Riddelin, kapellimestari
Reetta Haavisto, sopraano
Minja Niiranen, sopraano
Virpi Räisänen, altto
Markus Nykänen, tenori
Kristian Lindroos, baritoni
Musica-kuoro, valm. Marjukka Manner

Pekka Kostiainen: Triduum Paschale


Pekka Kostiainen on jo jyväskyläläinen instituutio ja hänen Triduum Paschale -pääsiäisoratorionsa osa jyväskyläläistä pääsiäisperinnettä. Pitkän linjan kuoromiehenä, pedagogina ja sävelniekkana Kostiainen on uskaltanut katsoa asioita pilke silmäkulmassa, mutta silti tosissaan, eikä teosten inhimillistä makua ole tarvinnut tehdä – se on tullut luonnostaan. Siksi Kostiaisen magnum opus, vavahduttava pääsiäistriptyykki on iskenyt kuulijaansa niin lujaa ja iskee edelleen: kiirastorstain ja pitkäperjantain kärsimystie ei riitä, tarvitaan myös pääsiäispäivän riemu. Ahdistuksesta edetään iloon, epätoivosta toivoon, pimeydestä valoon, kuolemasta elämään. Kun vielä eri kirkkokuntien parhaat perinteet lyövät oratorion musiikissa hersyvästi kättä, Bachin perinteiset pääsiäisdraamat ovat totisesti saaneet nykyajasta tasaveroisen haastajan.

Kostiaisen itsensä perustama Musica-kuoro, säkenöivä solistikaarti sekä uuden polven kapellimestarilupaus Elisar Riddelin sinetöivät kokonaisuuden elämää muuttavaksi järistykseksi, joka saa janoamaan lisää. Onneksi olkoon ja kiitos, Pekka Kostiainen!

Konsertti on osa Jyväskylän Pääsiäinen 2024 -taidefestivaalia, joka järjestetään Jyväskylässä 23.3.–1.4.

Konsertin solistikaartissa on tapahtunut muutoksia: Aurora Marthens ja Gabriel Kivivuori Sereno ovat joutuneet perumaan esiintymisensä ja tilalla nähdään Reetta Haavisto sekä Kristian Lindroos.

Ovet avataan tuntia ennen konserttia. Konsertti päättyy noin klo 20.15.
 

Alasivu
Kuva
Mainoskuva Jyväskylän pääsiäinen 2024 -tapahtumasta. Pajunoksia ja kuva orkesterista.

LIPUT

34 € │ 31 € │ 15 €
Käsiohjelma sisältyy lipun hintaan.

Jyväskylä Sinfonian lippukauppa
Lippu.fi
Versonraitin lippumyymälä
Tuntia ennen ovelta, jos lippuja on jäljellä.

Konsertti kuuluu Tutti-kausilippuun.