Hyppää pääsisältöön

13.3.2024

Kuva
Pieni vauva kontillaan värikkäällä matolla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Kevään aikana tulleet uudet hakemukset käsitellään juhannukseen mennessä.

Jyväskylässä varhaiskasvatukseen ei ole erillistä hakuaikaa, vaan lapselle voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden Jyväskylän kaupungin tai yksityisestä päiväkodista tai -perhepäivähoitajalta. Jyväskylän kaupunki osallistuu yksityisen varhaiskasvatuksen kustannuksiin myöntämällä perheelle palvelusetelin.

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan varhaiskasvatuksen verkkoasioinnissa neljä kuukautta ennen lapsen varhaiskasvatuksen tarvetta. Jos lapselle tarvitaan paikka pikaisesti, esimerkiksi huoltajan työ- tai opiskelupaikan saamisen johdosta, järjestyy paikka 14 vuorokauden sisällä. Hakemukseen voi merkitä, minkä alueen päiväkotiin tai perhepäivähoitajalle lapsen toivotaan pääsevän.

Jos lapselle on haettu varhaiskasvatuspaikkaa elo-syyskuulle 2024 ja hakemus on tehty kevään aikana, tehdään päätös paikasta juhannukseen mennessä. Myöhemmin tulleista hakemuksista tieto lapsen varhaiskasvatuspaikasta tulee viimeistään 14 vuorokautta ennen hoidon alkua. Paikka järjestetään yhdessä varhaiskasvatuksen palveluohjauksen kanssa neuvotellen.

Tieto lapsen varhaiskasvatuspäätöksen valmistumisesta tulee huoltajille sähköpostilla tai tekstiviestillä. Päätöksen pääsee lukemaan kirjautumalla varhaiskasvatuksen verkkoasiointiin.  

Palveluseteliä yksityisen varhaiskasvatukseen voi hakea sen jälkeen, kun varhaiskasvatuspaikasta ja aloituspäivästä on sovittu yksityisen päiväkodin tai -perhepäivähoitajan kanssa, kuitenkin ennen varhaiskasvatuksen alkua.  

Lisätietoja:  
palvelukoordinaattori Lotta Markkanen, Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, puh. 014 569 8660 
Kasvun ja oppimisen palveluohjaus, puh. 014 569 0180 
Varhaiskasvatuksen verkkoasiointiin 
Lisätietoja palvelusetelin hakemisesta 

 

Asiasanat: