Hyppää pääsisältöön

6.3.2024

Kuva
Huhtasuon 5A-luokan oppilaita pyöräilemässä keväällä 2018. Kuva Satu Hietala

Jyväskylän alakoululaisilla on mahdollisuus hakea Jyväskylän lapsipyöräilypormestariksi kaudelle 2024-2025. Hakulomake on avoinna sunnuntaihin 24.3.2024 saakka. Hakulomake lapsipyöräilypormestariksi

Lapsipyöräilypormestari toimii lasten edustajana pyörällä kulkemiseen liittyvissä tapahtumissa tai hankkeissa. Pormestari voi tuoda lasten näkökulmaa esiin pyöräilyyn liittyviin suunnitelmiin, kuten koulujen pyöräparkkien uudistamiseen ja pyöräväylien toteuttamiseen. Lapsipyöräilypormestari toimii virassa omien aikataulujensa ja kiinnostustensa mukaan. Nykyisen pormestarin Lennart Makkulan mukaan pormestarina on ollut mukava olla ja parasta on ollut se, että on saanut avata uusia pyöräteitä ja päässyt monta kertaa lehteen.

Jyväskylän kaupungin ja JYPS ry:n edustajat valikoivat ehdokkaista enintään kymmenen Lasten parlamentin äänestykseen sekä päättävät pormestarin valinnasta parlamentin äänestyksen pohjalta.

Jyväskylän kuudennen lapsipyöräilypormestarin valitsevat Jyväskylän kaupunki, Lasten parlamentti ja JYPS ry. Pormestarin valinta on osa Jyväskylän kaupungin Liikkuva koulu –toimintaa fiksun ja kestävän arkiliikkumisen edistämiseksi. Lasten pyöräilyn edistäminen on myös osa Jyväskylän kaupunkistrategian resurssiviisauden mukaista toimintaa.  
Lasten parlamentti on kaikkien Jyväskylän alakouluikäisten lasten vaikuttamiskanava, jonka tehtävänä on tuoda lasten ääntä kuuluviin kaupungin päätöksenteossa. JYPS ry:llä valitseminen sisältyy Pyörällä perille -hankkeeseen, joka on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.

Uuden pormestarin ensiesiintyminen on Pyöräilyviikon Fillarifestareilla lauantaina 4.5. klo 12.30. Pormestari saa virkakautensa ajaksi käyttöön Ride Cycle Storen lahjoittaman polkupyörän.

Lisätietoja
Jyväskylän kaupunki, fiksun liikkumisen koordinaattori Mira Juuma, [email protected], 050 350 5359 
JYPS ry, projektityöntekijä Maija Savolainen, [email protected], 050 518 9330 
Lasten parlamentti, koordinaattori Anu Suokas, [email protected], 050 5019887 
Pyöräilyviikon Fillarifestarien ohjelma