Hyppää pääsisältöön

17.8.2023

Työmaa-aikaiseen opastamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota Keskussairaalantien ja Länsi-Päijänteentien risteyksen katutyömaalla.

Keskussairaalantien ja Länsi-Päijänteentien risteyksen nykyiset liikennevalot korvataan uudella kiertoliittymällä. Samassa yhteydessä Keskussairaalantien pohjoispuolelle ja Länsi-Päijänteentien länsipuolelle rakentuu uusi eroteltu kaksisuuntainen pyörätie ja jalkakäytävä.

Väliaikaisten liikennejärjestelyjen toteuttaminen käynnistyy torstaina 17.8.

Alueen rakentaminen on käynnistymässä ja väliaikaisia liikennejärjestelyjä toteutetaan tällä ja ensi viikolla. Työt käynnistyvät työmaa-aikaisen kiertoliittymän toteuttamisella, jolloin Keskussairaalantien valo-ohjatut suojatiet Köyhänlammen kohdalla poistuvat käytöstä.

Torstaina 17.8. toteutetaan kävelijöiden ja pyöräilijöiden väliaikaiset reitit sekä reittien opastus. Uudet reitit on kuvattu alla olevassa kartassa.

keskussairaalantie_lansipaijanteentie_kevyt_liikenne_reitit.pdf

 

Länsi-Päijänteentietä pitkin Keskussairaalantien suuntaan pyörällä tai kävellen saapuvan kannattaa valita Kannaksenkadun kautta kulkeva reitti, jos kulkijan määränpäänä on Hippos, Rautpohja tai Keskussairaalantie Kyllön terveysaseman suuntaan.

Jos taas määränpäänä on Seminaarinmäen tai keskustan suunta, kannattaa pyöräilijän tai kävelijän liittyä Länsi-Päijänteentieltä Purokadulle ja jatkaa Mattilankatua pitkin kohti Seminaarinmäkeä.

Ensi viikolla on tiedossa muutoksia moottoriajoneuvoliikenteelle.

Työmaalla kiinnitetään erityistä huomiota työmaa-aikaiseen opastamiseen

Käynnistyvän työmaan työmaa-alue on laaja ja siitä syystä kävelijöitä ja pyöräilijöitä ohjataan väliaikaisille reiteille varhaisessa vaiheessa ennen varsinaista Keskussairaalantien ja Länsi-Päijänteentien risteysaluetta. Varhainen väliaikaiselle reitille ohjaaminen mahdollistaa myös sen, että kiertoreitit pysyvät samoina mahdollisimman pitkään ja tulevat tutuiksi alueella paljon liikkuville. Tavoitteena on tehdä väliaikaisista järjestelyistä mahdollisimman sujuvat ja pysyvät sekä pyrkiä selkeään opastamiseen. Reittien varsille asennetaan kohdeopasteita, jotka auttavat liikkujaa valitsemaan oikean reitin.

- Pidimme alkukesästä kaikille avoimen työpajan, jossa kerättiin osallistujilta kehittämisehdotuksia muun muassa työmaiden kiertoreittien opastukseen. Hyödynnämme saatuja kehitysehdotuksia tällä työmaalla, kertoo rakennuttajainsinööri Päivikki Komsi-Viheri Jyväskylän kaupungilta.

Kadun rakennuttamisesta vastaa Jyväskylän kaupunki urakoitsijanaan GRK Suomi Oy. Kadun muutostöiden yhteydessä myös Alva-yhtiöt uusii urakka-alueella vesihuoltolinjoja.

Lisätietoa kohteen rakentamisesta: https://www.jyvaskyla.fi/kadut/tyomaa/lansipaijanteentien-liikenneympyra