Hyppää pääsisältöön
Kuva
Piiroskuva, kaupunkisiluetti

Kestävän kehityksen päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämän mahdollisuudet. Elinympäristömme terveyshaittariskit lisääntyvät päivä päivältä monien eri syiden vuoksi, myös Suomessa. Esimerkiksi lääkkeille vastustuskykyiset taudinaiheuttajat aiheuttavat päänvaivaa ympäri maailman. Ilmastonmuutos tulee lisäämään terveyshaittoja. Elintarvikkeiden, ihmisten ja eläinten maailmanlaajuinen liikkuvuus lisää terveyshaittojen riskiä monin paikoin yhteiskunnassamme.

Ihmisten, ympäristön ja eläinten terveys sekä kestävän kehityksen tavoitteet ovat sidoksissa toisiinsa. Terveyteemme vaikuttavia ilmiöitä on sekä maailmanlaajuisia että paikallisia. Terveyttä edistettäessä tulee huomioida kokonaisuus ja terveyttä edistävää työtä tulee tehdä poikkihallinnollisessa yhteistyössä kaikilla tasoilla yhteiskunnassa.  

Ympäristöterveydenhuollon asiantuntijoille kertyy valtavasti ajantasaista tietoa talousveden, uimaveden, elintarvikkeiden, rakennetun ympäristön ja eläinten kautta muodostuvien terveyshaittojen riskeistä. Tätä tietoa hyödyntämällä ja monialaista yhteistyötä tekemällä voidaan terveyshaittoja ennaltaehkäistä tehokkaasti.

Yhteystiedot

ymparistoterveys(at)jyvaskyla.fi 

Instagram

@jklymparistoterveys