Hyppää pääsisältöön
Kuva
Puun oksa

Metsien hoito päävirkistyalueilla

Kaupungin kaikille päävirkistysalueille tullaan laatimaan erilliset hoitosuunnitelmat, joilla suunnitellaan alueiden metsien hoitoa ja käyttöä tarkemmin. Uusimmat hoitosuunnitelmat ovat valmistuneet Laajavuoreen, Keljonkankaalle ja Muuratsaloon.

Jääskelän päävirkistysalueen metsien hoitosuunnitelma vuosille 2021–2031 on luonnosvaiheessa. Siitä voi antaa palautetta 20.10.2021 mennessä kaupungin palautepalveluun

 


Tutustu virkistysmetsien hoitoon ja valmistuneisiin hoitosuunnitelmiin.

Asutuksen lähimetsien hoito

Vuonna 2021 lähimetsien hoitotöitä tehdään Kuokkalassa. Kuokkalanpellolle on jaettu tiedotteet 5.5.2021, Kuokkalan alueelle 12.5.2021 ja Ristonmaan suunta tiedotetaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Edellisvuonna aloitetuilla alueilla Kinkovuoressa, Säynätsalossa, Lehtisaaressa ja Muuratsalossa töitä jatketaan syksyn 2021 ja tarvittaessa talven 2022 aikana Sarvivuoressa, Nenäinniemessä ja Sääksvuoressa tehdään vielä viimeistelytöitä kevään ja alkukesän 2021 aikana. Kuohulla ja Vesangassa hoitotöitä jatketaan syksyn 2021 ja talven 2022 aikana. Lue lisää lähimetsien hoidosta.

Metsäohjelman toteutumisen toimintakertomus 2020

Metsänhoidon strategiset linjaukset on hyväksytty lautakunnassa kesäkuussa 2018. Metsäohjelma linjaa metsien käyttöä ja hoitoa vuoteen 2030 saakka. Ohjelmakauden aikana tehdään vuosittain raportti, jonka avulla seurataan ohjelmassa linjattujen toimenpiteiden toteutusta. Tutustu vuoden 2020 toimintakertomukseen.

Metsäsuunnitelman päivitys Metsäohjelman linjausten mukaiseksi on käynnissä, karttapalvelun kautta pääset tarkastelemaan muun muassa kuviokohtaisia tietoja metsäsuunnitelmasta.

Milloin alueeni lähimetsää hoidetaan?

Tutustu tarkemmin asutuksen lähimetsien hoitoon ja katso mille vuodelle sinun asuinalueesi lähimetsien hoito sijoittuu.

Kuva
Metsätyöstä varoittava merkki työmaalla