Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä Sinfonian muusikoita. Kuva Tuukka Järventausta

Avoimin kenraaleihin ilmoittautuminen ja lisätiedot:

sinfonia[at]jyvaskyla.fi tai
p. 0400 640 109

Jyväskylä Sinfonia tarjoaa erilaisille ryhmille mahdollisuuden päästä seuraamaan konsertin kenraaliharjoituksia ilmaiseksi. Avoimet kenraalit ovat juonnettuja tilaisuuksia, joista on helppo aloittaa klassisen musiikin konsertteihin ja orkesteriin tutustuminen. Kenraaliharjoitus on mielenkiintoinen tilaisuus nähdä orkesterin, kapellimestarin ja solistin valmistautumista illan esitykseen. Vain osa Jyväskylä Sinfonian konserttien kenraaliharjoituksista on ryhmille avoimia harjoituksia.

Avoimiin kenraaleihin ilmoittautuva ryhmä voi olla mikä tahansa vapaamuotoinen ryhmä, esimerkiksi koululuokka, järjestö-, eläkeläis-, tyhy- tai ystäväporukka. Kukin ryhmä voi osallistua vain yhteen harjoitukseen kauden aikana. Tällä pyritään takaamaan mahdollisimman monelle ryhmälle osallistumismahdollisuus suuren kysynnän vuoksi. 

Ryhmien minimikoko on 10 henkeä; yksittäiset henkilöt tai pienemmät ryhmät eivät valitettavasti voi osallistua kenraaleihin. Poikkeuksena tästä ovat henkilöt, jotka liikkuvat kulttuuriluotsien ryhmän kanssa. Lue lisää kulttuuriluotsitoiminnasta ja tilaa kulttuuriluotsi seuraksesi avoimeen kenraaliin!

Kenraaliharjoitukset alkavat klo 10 ja kestoltaan ne ovat maksimissaan kolme tuntia. Paikalta voi poistua kuitenkin tauon aikana (noin klo 11.15). Tarkistathan mahdolliset poikkeukset kenraalin alkamisajassa alla olevasta listauksesta.

Kenraaliharjoitusten osallistujamäärä on rajallinen, minkä vuoksi halukkaiden ryhmien kannattaa ilmoittautua mahdollisimman ajoissa mieluiten sähköpostitse sinfonia[at]jyvaskyla.fi.

Mikäli olette tulossa ensimmäistä kertaa orkesterimme harjoitukseen, kannattaa tutustua Konserttivieraan ABC:hen, joka kertoo muun muassa orkesterin kokoonpanosta ja konserttietikettistä.

Syksy 2022

Jyväskylä Sinfonian syyskauden avoimet kenraaliharjoitukset julkaistaan elokuun aikana. Ryhmävaraukset 1.8. alkaen klo 9-15 välillä p. 0400 640 109 tai sähköpostitse sinfonia [a] jyvaskyla.fi.

Kuva
Jyväskylä Sinfonian avoimessa kenraalissa tuottaja haastattelee lavalla kapellimestaria orkesteri taustallaan. Kuva Outi Räsänen