Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä Sinfonian muusikoita. Kuva Tuukka Järventausta
Pääsisältö

Jyväskylä Sinfonia tarjoaa erilaisille ryhmille mahdollisuuden päästä seuraamaan konsertin kenraaliharjoituksia ilmaiseksi. Avoimet kenraalit ovat juonnettuja tilaisuuksia, joista on helppo aloittaa klassisen musiikin konsertteihin ja orkesteriin tutustuminen. Kenraaliharjoitus on mielenkiintoinen tilaisuus nähdä orkesterin, kapellimestarin ja solistin valmistautumista illan esitykseen. Vain osa Jyväskylä Sinfonian konserttien kenraaliharjoituksista on ryhmille avoimia harjoituksia.

Avoimiin kenraaleihin ilmoittautuva ryhmä voi olla mikä tahansa vapaamuotoinen ryhmä, esimerkiksi koululuokka, järjestö-, eläkeläis-, tyhy- tai ystäväporukka. Kukin ryhmä voi osallistua vain yhteen harjoitukseen kauden aikana. Tällä pyritään takaamaan mahdollisimman monelle ryhmälle osallistumismahdollisuus suuren kysynnän vuoksi. 

Ryhmien minimikoko on 10 henkeä; yksittäiset henkilöt tai pienemmät ryhmät eivät valitettavasti voi osallistua kenraaleihin. Poikkeuksena tästä ovat henkilöt, jotka liikkuvat kulttuuriluotsien ryhmän kanssa. Lue lisää kulttuuriluotsitoiminnasta ja tilaa kulttuuriluotsi seuraksesi avoimeen kenraaliin!

Kenraaliharjoitukset alkavat pääsääntöisesti klo 10 ja kestoltaan ne ovat maksimissaan kolme tuntia. Paikalta voi poistua kuitenkin tauon aikana (noin klo 11.15). Tarkistathan mahdolliset poikkeukset kenraalin alkamisajassa alla olevasta listauksesta.

Kenraaliharjoitusten osallistujamäärä on rajallinen, minkä vuoksi halukkaiden ryhmien kannattaa ilmoittautua mahdollisimman ajoissa. Ilmoittaudu Jyväskylä Sinfonian avoimiin kenraaliharjoituksiin. 
HUOM! Syksyn 2022 avoimien kenraaliharjoitusten varaukset ovat TÄYNNÄ.

Avoimet kenraaliharjoitukset järjestetään keskiviikkoisin seuraavien konserttien harjoitusten yhteydessä:

- ke 14.9. klo 11 (TÄYNNÄ!)
Maalaisromantiikkaa: Ville Matvejeff, kapellimestari, Rosanne Philippens, viulu

- ke 26.10. klo 10  (TÄYNNÄ!!)
Couperinin haudalla: Eugene Tzigane, kapellimestari, Oliver Triendl, piano

- ke 30.11. klo 10  (TÄYNNÄ!)
Maestron matkassa: Ville Matvejeff, kapellimestari, Lise de la Salle, piano

Mikäli olette tulossa ensimmäistä kertaa orkesterimme harjoitukseen, kannattaa tutustua Konserttivieraan ABC:hen, joka kertoo muun muassa orkesterin kokoonpanosta ja konserttietikettistä.

Ilmoita täällä ryhmäsi avoimiin kenraaliharjoituksiin

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä sinfonia (a) jyvaskyla.fi tai 040 064 0109 (arkisin klo 9-15).

Kuva
Jyväskylä Sinfonian avoimessa kenraalissa tuottaja haastattelee lavalla kapellimestaria orkesteri taustallaan. Kuva Outi Räsänen

 

Asiasanat:  
Jyväskylä Sinfonia
avoimet kenraaliharjoitukset
yleisötyö