Hyppää pääsisältöön

30.5.2024

Kuva
Mämminiemen virkistysalueen venepaikka. Kuva Kari Häkkinen
Jyväskylän kaupungin Leirikallion ja Mämminiemen virkistysalueiden kesäkausi käynnistyy 1.6.2024 ja päättyy 31.7.2024. Alueiden hoidosta ja valvonnasta vastaa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut.

Mämminiemen ulkoilu-, veneily- ja virkistysalue sijaitsee Toivakan kunnan alueella Haukanmaalla, Pohjois-Päijänteellä Ristiselän rannassa (itäpuoli). Alue on ulkoilijoiden vapaassa käytössä, ja ulkoilun lisäksi alueella järjestetään kesäkaudella yleisiä saunavuoroja valvottujen aukioloaikojen aikana.

Alueelle pääsee parhaiten veneellä Päijännettä pitkin. Virkistysalueen pohjoisella puolella on kaksi venelaituria, joissa on yhteensä 11 poijupaikkaa. Eteläpuolella on päälaiturin lisäksi kuusi poijupaikkaa. Uimarannalla on uimakoppi vaatteiden vaihtoa varten.

Mämminiemessä pysäköinti tapahtuu virallisella pysäköintialueella

Mämminiemen virkistysalueella pääse myös maitse, ja pysäköinti tapahtuu siihen osoitetulla pysäköintialueella. Virkistysalueen pysäköintialueella on tilaa 10 autolle. Pysäköinti tapahtuu noin 300 m päässä olevalla pysäköintialueella osoitteessa Ristinseläntie 13, 41630 Oravasaari.

Tienvarsipysäköintiä virkistysalueen läheisyydessä tulee välttää, koska runsas tienvarsipysäköinti on vaikeuttanut alueen asukkaiden liikkumista. Runsas tienvarsipysäköinti on myös hankaloittanut pelastusajoneuvojen sekä muiden suurien ajoneuvojen, kuten jäteautojen turvallista pääsyä ja liikkumista alueella.

Kasvanut autoliikenne on vaikeuttanut alueen kapeilla teillä liikkumista sekä kasvattanut turvallisuusriskiä. Virkistysalueelle suuntaavien pyydetään pysäköimään autonsa virkistysalueen pysäköintialueelle tai jättämään autonsa kauemmaksi ja kävelemään loppumatka.

Leirikallion virkistysalueen mökit vuokrattavissa

Leirikallio on Päijänteen rannalla Mämminiemen välittömässä läheisyydessä sijaitseva leiripaikka. Aluetta vuokrataan yksityisvarauksin. Alueella on kaksi mökkiä ja aitta. Alamökissä mahtuu yöpymään neljä ihmistä ja ylämökissä parvi mukaan luettuna noin 4–8 yöpyjää.

Mökkejä voi varatta 1.6.–1.9.2024 välisellä ajalla. Leirikallion varaushakemuksesta täytetään hakulomake, joka lähetetään sähköpostilla liikuntapalvelujen varausyksikköön liikunta.varaukset[a]jyvaskyla.fi. Leirikallion mökkivuokra on 90 euroa vuorokaudelta.

Mämminiemen yleiset saunavuorot

Mämminiemen kesäkauden yleiset saunavuorot käynnistyvät lauantaina 1.6. Yleisiä saunavuoroja järjestetään Mämminiemessä kahtena päivänä viikossa 31.7. asti. Saunominen Mämminiemessä onnistuu myös juhannuksena. Juhannusaattona naisten saunavuorot ovat kello 14–15 ja kello 16–17 sekä miestenvuorot kello 15–16 ja kello 17–18. Juhannuspäivänä naiset pääsevät saunomaan kello 14.00–15.30 ja miehet taas kello 15.30–17.00. 

Mämminiemen valvotut aukioloajat 1.6.–31.7.

  • keskiviikko klo 15–21 
  • lauantai klo 15–21 

Mämminiemen valvottuina aukioloaikoina valvoja puhelinnumero on p. 050 65438.

Mämminiemen yleiset saunavuorot 

keskiviikko ja lauantai 

  • naiset klo 18–19  
  • miehet klo 19–20 

Mämminiemen hinnasto 

  • Saunamaksu 6 € / kerta / henkilö (käteis- ja korttimaksu) 
  • Tilaussauna: 50 € / 1 h
  • Yksityistilaisuus: 200 € / 4 h 

Tilaussauna järjestetään vain niinä päivinä, jolloin Mämminiemessä järjestetään yleinen saunavuoro. Tilaussauna sekä saunavaraus yksityistilaisuuksia varten tulee tilata ja sopia erikseen.

Lisätietoa virkistysalueista, niiden käytöstä ja varaamisesta Virkistysalueet-verkkosivuilta.

 

Lisätietoja:

Liikuntapaikkavastaava Jouni Arnberg,
p. 050 65 382, jouni.arnberg[a]jyvaskyla.fi  

Mämminiemen valvojat 
p. 050 65 438 (valvonta-aikoina)

Asiasanat: