Hyppää pääsisältöön

6.5.2024

Kuva
Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina aloittavan Lorenzo Passerinin ensimmäisellä kaudella orkesterin konserteissa nähdään rakkauden, tanssin ja nykyhetken läpileikkaus. Suoraan sydämeen osuvat ja sielun tanssiin vievät teokset niin Ludwig van Beethovenilta, Pjotr Tšaikovskilta kuin italialaisen oopperan mestareilta näkyvät syyskauden ohjelmistossa, unohtamatta 1900-luvun säveltäjien teoksia.

Kaija Saariahon viimeiseksi teokseksi jäänyt trumpettikonsertto HUSH kuullaan tänä vuonna Suomessa yksinoikeudella vain Jyväskylä Sinfonian ja Lorenzo Passerinin johdolla. Vavahduttavan teoksen tulkitsee sen kantaesittänyt trumpetisti Verneri Pohjola.

Solistivieraina syyskaudella nähdään muun muassa italialaispianisti Saskia Giorgini, orkesterin oma sellisti Annika Valkeajoki sekä Suomen laulajakaartin kokeneita nimiä, kuten baritoni Tommi Hakala ja mezzosopraano Tuija Knihtilä.

Kansanmusiikkiyhtye Frigg hypnotisoi sykkeellään lokakuussa


Suomen menestyneimpiin kansanmusiikkiyhtyeisiin kuuluva Frigg tuo Folkfoniaa-konserttikokonaisuutensa Jyväskylään 10.10. Pohjoismaiset polskat, balkanrytmit sekä nykypelimannimusiikin riemukas svengi saavat entistä upeamman muodon, kun ne on sovitettu sinfoniaorkesterille.

Palkittu laulaja-lauluntekijä Tuure Kilpeläinen tulkitsee puolestaan Jyväskylä Sinfonian kanssa niin Kaihon Karavaanin hittejä kuin uusimman albuminsa kappaleita uusina sinfoniaorkesterisovituksina 28.9.

Huippusuosittu Open Orchestra -konsepti koetaan nyt myös Jyväskylässä


Open Orchestra on maailmalla suurta suosiota saavuttanut konsepti, jonka kautta yleisö pääsee sukeltamaan orkesterin sisälle poikkeuksellisella tavalla. Konsertissa yleisöllä on mahdollisuus seurata muusikoiden työskentelyä lähietäisyydeltä, musiikin ympäröidessä heidät koko ajan. Permannon penkkirivit poistetaan, jolloin yleisö pääsee liikkumaan konsertin aikana ympäri salia ja aistimaan musiikkia eri puolilta.

Paavo Honkimäen juontamassa konsertissa kuullaan monipuolisesti klassisen musiikin teoksia Figaron häiden alkusoitosta Beethovenin neljänteen sinfoniaan. Konsertteja järjestetään yhteensä neljä 18.–19.11. Paviljongissa.

Joulukonserttien kimara tarjoilee joulumieltä jokaiselle


Marras-joulukuun vaihteessa pääsee virittäytymään joulutunnelmaan peräti kolmessa erilaisessa joulukonsertissa. Swinging Christmas -konsertissa svengaillaan letkeiden joululaulujen tunnelmissa Saara Aallon ja Mikko Leppilammen tähdittämänä, kun taas paljon odotettu Lumiukko-elokuvakonsertti palaa ohjelmistoon ilahduttamaan lapsiperheitä. Taulumäen kirkon perinteisessä joulukonsertissa kuullaan tänä vuonna barokin ajan helmiä orkesterin omien soittajien toimiessa solisteina.

Kausi huipentuu uudenvuodenaaton juhlakonserttiin, jossa kuullaan sopraano Iris Candelarian sekä Jyväskylän oopperakuoron tulkitsemina niin Verdin, Puccinin ja Rossinin upeimpia ooppera-aarioita ja kuorokohtauksia kuin Straussin perheen wieniläisvalssejakin. Konsertin jälkeen iltaa jatketaan buffet-illallisen sekä tanssiaisten merkeissä aina vuoden vaihtumiseen asti.

Trio-sarjalippu täydentää Jyväskylä Sinfonian lippuperheen


Uudet nimet saanut Jyväskylä Sinfonian lippuperhe koostuu jatkossa tutuista Solo-kertalipuista sekä Tutti-kausilipusta, jolla pääsee syyskaudella kahdeksaan konserttiin, aina tutulle omalle paikalle. Tutti-kausilipulla saa myös monenlaisia etuja niin konsertti-iltoina kuin yhteistyökumppaneiden tarjoamina sekä 15 % säästön kertalippuihin verrattuna.

Lippuperheeseen kuuluu myös Kvartetti-sarjalippu, joka sisältää neljä konserttia niin viihde- kuin sinfoniakonserteista. Sarjalipun ostamalla konserttiliput saa edullisemmin kuin kertalippuja käyttämällä.

Uutuutena lanseerataan Trio-sarjalippu, johon asiakas voi valita kolme itselleen sopivinta sinfoniakonserttia. Näin pystyy samalla testaamaan, miltä säännöllinen konserttiharrastus tuntuu. Trio-sarjalipun voi ostaa vain lippumyymälästä; Kvartetti-sarjalippuja myydään niin lippumyymälässä kuin verkkokaupassakin.
 

Uusi Jyväskylä-piste aloittaa lipunmyynnin 3.6.


Syksyn liput ovat nyt myynnissä Jyväskylä Sinfonian lippukaupassa, Lippu.fin täyden palvelun myyntipisteissä (Jyväskylässä Prisma Seppälä ja CM Keljo) sekä verkkokaupassa. Tarjolla on runsaasti uusia kausilippupaikkoja eri puolilta salia; nykyiset kausiliput tulee uudistaa 15.8. mennessä.  

Versonraitin lippumyymälä palvelee asiakkaita perjantaihin 17.5. asti, jonka jälkeen sen ovet sulkeutuvat. Jyväskylä Sinfonian ja Jyväskylän kaupunginteatterin uutena lippumyymälänä aloittaa 3.6. Jyväskylä-piste, joka sijoittuu nykyisen Linkki-palvelupisteen tiloihin osoitteessa Asemakatu 7.

Jyväskylä-piste palvelee kesä-heinäkuun ajan ma klo 10–17 ja ti-pe klo 10–16. Pisteen aukioloajat ovat 5.8. alkaen ma-pe klo 10–17, minkä lisäksi puhelinpalvelu palvelee klo 12–17 numerossa 014 569 0110.


Lisätiedot:
Viestintä- ja hallintopäällikkö Jenni Hakola
p. 040 064 0109
[email protected]