Hyppää pääsisältöön

14.3.2023

Kuva
Ryhmä lapsia luokassa ja yksi tyttö katsoo kameraan. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Jyväskylän perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri tarjoaa ohjattua ja monipuolista toimintaa koulupäivän jälkeen. Jälkkäriin voivat osallistua 1. ja 2. luokan oppilaat sekä erityisen tuen päätöksen saaneet 1.–5. luokkalaiset. Lukuvuoden 2023–2024 Jälkkäri-toimintaan ilmoittaudutaan ajalla 14.-28.3. Wilma-järjestelmässä.  Sähköinen ilmoittautumislomake löytyy Wilman kohdasta Lomakkeet.  

Jälkkäri on pienelle koululaiselle turvallinen ympäristö. Jälkkärin iltapäivässä liikutaan, soitetaan, lauletaan ja askarrellaan sekä osallistutaan monipuolisesti Jälkkärin harrastekerhoihin ja koulun kerhotoimintaan. Jälkkärissä voi myös tehdä läksyt ja aikaa jää myös leikkimiseen. Kaikki tekeminen on valvottua ja aikuisen tukemaa. Jälkkäriä järjestetään arkipäivisin klo 12–17 koulujen tiloissa.  

Jälkkärin toimintaan voi tutustua Kasvun ja oppimisen blogin, millainen on Jälkkärin normipäivä -kirjoituksesta sekä Jälkkäri tarjoaa turvallisen ja toiminnallisen iltapäivän pienelle koululaiselle – verkkolehden jutusta. 

Jälkkärin maksu sisältää välipalan, harrastekerhot ja vakuutuksen 

Jälkkärin kuukausimaksu on 130 euroa, jos lapsi osallistuu toimintaan yli 12 päivää kuukaudessa. Alle 12 päivää kuukaudessa toimintaa osallistuvien kuukausimaksu on 90 euroa. Maksu sisältää välipalan, harrastekerhot ja tapaturmavakuutuksen.  

Jälkkärin maksussa huomioidaan perheen tulorajat. Jälkkäri-toiminta on maksutonta toimeentulotukiasiakkaille ja lastensuojelu- ja sosiaalityöntekijän tai koulukuraattorin lausunnon perusteella. Pienitulosten perheiden toimintamaksua puolitetaan vuosittain vahvistettavien tulorajojen perusteella. Tulorajat ja hakemus maksualennukseen tai maksusta vapautumiseen löytyvät Jälkkärin nettisivuilta.   

Lisätietoja: 
suunnittelija Tella Vuolle-Oranen, Kasvun ja oppimisen kehittämisyksikkö, puh. 050 369 2771