Hyppää pääsisältöön

24.2.2023

Kuva
Korpilahden nuorisotila Sumpbi sisältä. Kuva Tanja Olkkonen
Vapaaehtoistyössä voi käyttää omia vahvuuksiaan ja osaamistaan. Vapaaehtoiset tekevät töitä aina yhdessä nuorisopalveluiden työntekijöiden kanssa. Tehtäviin saa perehdytyksen ja tukea.

Vapaaehtoishaku nuorisopalveluihin on käynnistynyt. Haku on kohdennettu heille, jotka ovat kiinnostuneita antamaan aikaa, osaamistaan ja kokemustaan nuorten hyväksi.  

Vapaaehtoiseksi ilmoittaudutaan Kuntarekrystä löytyvällä lomakkeella, minkä jälkeen hakijaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Ensimmäinen koulutus vapaaehtoisille järjestetään 15.–16.maaliskuuta.   

- Arvostamme vapaaehtoisilla monenlaista osaamista, on se sitten auton rassaamista, pullien leivontaa tai kiireetöntä läsnäoloa. Toimintaan voi osallistua kertaluontoisesti tai pidempiaikaisesti. Työtä tehdään aina yhdessä nuorisopalveluiden työntekijöiden kanssa. Tehtäviin saa perehdytyksen ja tukea - näin vapaaehtoistyöntekijä on osa yhteisöä, kertoo vastaava nuorisonohjaaja Ilona Kivelä.  

- Otamme Ilonan kanssa hakijaan yhteyttä ja sovimme tapaamisen. Koulutuksen jälkeen vapaaehtoinen pääsee sitten hommiin. Nuorisopalvelujen työntekijät ohjaavat ja opastavat siellä, minne vapaaehtoinen menee työskentelemään, vastaava nuorisonohjaaja Anna-Bodil Boe valaisee. 

Vapaaehtoisille tehtäviä erityisesti nuorisotilatyössä

Vapaaehtoisia etsitään tällä hetkellä erityisesti alueelliseen nuorisotyöhön, jossa tehtäviä on tarjolla avoimessa nuorisotilatyössä eri puolilla kaupunkia ilta-aikaan. Vapaaehtoistyöt sijoittuvat toimintoihin, joiden pääkohderyhmä ovat alle 18-vuotiaat. 

Vapaaehtoisena työskentely edellyttää 18 vuoden ikää. Vapaaehtoisen on myös ennen aloittamista esitettävä nähtäväksi lain 504/2002 mukainen lasten kanssa työskentelevän rikostaustan selvittämiseksi tarpeellinen rikosrekisterin ote (joka ei saa olla 6 kk vanhempi). 

Nuorisopalvelut toimii ympäri Jyväskylää nuorisotiloilla, työpajoissa, liikkuvasti, verkossa ja kouluilla 

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestää toimintaa alle 29-vuotiaille Jyväskylän eri alueilla, liikkuvasti, verkossa ja kouluilla. Pääasiallinen tehtävä kaikissa nuorisopalveluiden toiminnoissa on nuorten kohtaaminen, kasvatuksellinen ohjaaminen ja neuvonta yksilöinä ja ryhmissä nuorten erilaisissa toimintaympäristöissä.  

Lisätiedot: 
Vastaava nuorisonohjaaja Ilona Kivelä, 040 626 4556, ilona.kivela@jyvaskyla.fi 

Vastaava nuorisonohjaaja Anna-Bodil Boe, 050 539 5042, anna-bodil.boe@jyvaskyla.fi 

Asiasanat: