Hyppää pääsisältöön

28.11.2022

Jyväskylän kaupunki palkitsi menestyneistä jyväskyläläisistä tai jyväskyläläisiin urheiluseuroihin kuuluvista yksilö- ja joukkueurheilijoista kaupunginjohtajan isännöimässä palkitsemistilaisuudessa. Syksyn palkitsemistilaisuudessa palkittiin 1.5.-30.9.2022 välillä menestyneitä urheilijoita. Kaupungintalolla järjestetyn palkitsemistilaisuuden lisäksi urheilijoita muistettiin pienellä lahjalla.
Kuva
Menestyneiden urheilijoiden palkitsemistilaisuus kaupungintalolla. Kuva Esa Linna

 

Kaupunki huomioi Suomen mestaruuden saavuttaneet sekä PM-, EM- tai MM-mitalin saaneet urheilijat. Palkittavia urheilijoita oli yhteensä 269. 

- Uudistimme vuosi sitten palkitsemistilaisuuden käytänteitä, koska yksittäinen palkitsemistilaisuus kaupungintalolla kävi ahtaaksi palkittavien urheilijoiden suuren määrän takia, liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal kertoo. 

Palkittavat urheilijat saavuttivat toukokuun ja syyskuun välisenä aikana vähintään Suomen mestaruuden tasoisen menestyksen 28 eri lajissa taitouinnista lacrosseen ja salibandysta tanssiin. Palkittavien henkilöiden määrä on kaikkinensa huomattava, mikä kertoo liikuntapääkaupungin urheilijoiden monipuolisesta lahjakkuudesta eri ikäluokissa, päämäärätietoisuudesta ja hyvistä harjoitusolosuhteista. Se kertoo osaltaan myös kaupungin laaja-alaisesta urheiluseuratoiminnasta sekä urheilullisesta innostuksesta.

Kansainvälisesti menestyneitä muistettiin stipendillä 

Kaupungin palkitsemissäännön mukaisesti olympialajien yleisissä sarjoissa kansainvälisesti menestyneille urheilijoille myönnettiin rahastipendit. Palkinnot oli luovutettu jo osalle urheilijoista kaupunginjohtajan järjestämissä palkintokahvitilaisuuksissa kuluneen palkitsemiskauden aikana. 

Stipendin ovat saaneet jyväskyläläistaustainen jousiampuja Arto Kangasmäki jousiammunnan EM-kullasta sekä Topi Raitanen 3000 metrin estejuoksun EM-kullasta. Kaupungin palkitsemissäännön mukaisesti kaupunginjohtaja voi harkitsemallaan tavalla muistaa myös muista urheilusaavutuksista.

Urheilijoita palkitaan kahdesti vuodessa

Jyväskylän kaupunki on uudistanut palkitsemistilaisuuden käytänteitä ja jatkossa palkittaville urheilijoille järjestetään kaksi kaupunginjohtajan isännöimää palkitsemistilaisuutta yhden vuosittaisen tilaisuuden sijasta. Nyt järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa palkittiin 1.5.-30.9.2022 välillä menestyneitä urheilijoita. Seuraavan kerran urheilijoita palkitaan keväällä 2023 järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuudet tullaan järjestämään noin puolen vuoden välein.  

Katso lista palkituista urheilijoista Syksyn 2022 palkittuja urheilijoita -verkkouutisesta

Lisätietoja: 

Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal,  
p. 050 3249314, anna-leena.sahindal[at]jyvaskyla.fi