Hyppää pääsisältöön

26.8.2022

Italialaissyntyinen Giacomo Angeli aloittaa Jyväskylä Sinfonian vastaavana tuottajana syyskuussa. Hänen tehtäväänsä kuuluu orkesterin konserttituotannot sinfoniakonserteista kamarimusiikkikonsertteihin, levytyksiin ja erikoistuotantoihin. Hän vastaa solistien ja kapellimestareiden käytännön asioista sekä suunnittelee ja toteuttaa orkesterin musiikkikasvatustyötä yhdessä orkesterin kanssa. Lisäksi työnkuvaan kuuluu digitaalisten sisältöjen tuotannollisia tehtäviä.
Kuva
Mustaan paitaan pukeutunut tummatukkainen mies hymyilee kameralle. Kuva Jyväskylä Sinfonia

Giacomo Angeli on opiskellut musiikin tuotantoa Bolognan yliopistossa ja hänellä on yli kymmenen vuoden työkokemus sinfoniaorkesterien tuotannosta ja hallinnosta niin Pori kuin Tapiola Sinfoniettassakin.  
 
- Työurallani olen toiminut monenlaisissa tehtävissä ja rooleissa sekä klassisen että pop-jazz-musiikin parissa. Minusta saatte tuottajan, jolla on laaja-alainen tuntemus sinfoniaorkesterin toiminnasta ja konserttien tuotannollisesta suunnittelusta aina orkesterin hallinnollisiin tehtäviin. Opiskeluajoista lähtien aina nykyiseen työhöni olen kerryttänyt kokemusta sekä tuotannollisista että taiteellisista projekteista vastaamisesta. Työssäni olen vastannut tuotannollisten projektien suunnittelusta ja läpiviennistä sekä orkesterin kiertueiden organisoinnista. Suoratoisto- ja viihdekonserteissa sekä isompien produktioiden toteuttamisessa olen vastannut ulkopuolisten palveluiden hankkimisesta ja niihin liittyvistä palkkioneuvotteluista. Taiteellisissa projekteissa olen esimerkiksi suunnitellut ohjelmistoja, rekrytoinut soittajia, laatinut harjoitusaikataulut sekä koordinoinut harjoitukset. Yleisötyötiimin jäsenenä orkesterissamme tehtäviini on kuulunut esimerkiksi laitos- ja ilmaiskonserttien suunnittelua ja toteuttamista. Tiimissä myös kehitetään jatkuvasti orkesterin viestintää ja markkinointia. 
 
Giacomo Angeli on asunut vuodesta 2008 pysyvästi Suomessa. 
 
- Ensimmäistä kertaa kävin Suomessa vuonna 2007. Silloin tulin vaihto-oppilaaksi Stadia Ammattikorkeakouluun. Seuravana vuonna muutin Suomeen pysyvästi ja aloitin opinnot Metropolia AMK:ssa. Ennen sitä asuin Bolognassa, jossa opiskelin klarinetin ja saksofonin soittoa konservatoriossa ja musiikin tuotantoa Bolognan yliopistossa. Suomen kielestä olen oppinut käymällä yliopiston kursseilla, puhumalla ystävieni ja kotona puolisoni kanssa sekä (tämä ei ole vitsi) katselemalla Yle:n Uusi päivä -ohjelmaa. 
 
Angeli aloittaa työnsä Jyväskylä Sinfonialla 19.9.2022 

Lisätietoja: 
intendentti Emma Anttila, p. 040 087 2168, emma.anttila [a] jyvaskyla.fi