Hyppää pääsisältöön

18.8.2022

Sakari Oramon luotsaama Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan opiskelijaryhmä vierailee Keski-Suomessa elokuun viimeisellä viikolla. Jyväskylä Sinfonia konsertoi heidän kanssaan Hankasalmella sekä Viitasaarella. Konsertin solistina ilahduttaa huilisti Annaleena Jämsä. Molemmilla paikkakunnilla kuullaan myös koululaiskonsertit.
Kuva
Siniseen housuasuun pukeutunut nainen katsoo huilu käsissään hymyillen kameraan. Kuva Sakari Röyskö

Kapellimestariluokalla opiskelevat suomalaisten Mikael Loposen ja Elisar Riddelinin lisäksi puolalaissaustralialainen Mateusz Gwizdalla, liettualainen Adomas Morkunas, virolainen Erle Kont, sekä kreikkalainen Costas Vallios. Opiskelijat ovat iältään 18-29 -vuotiaita. Konsertin ohjelmistossa kuullaan Mozartilta kaksi teosta; alkusoitto oopperasta Cosi fan tutte ja 36. sinfonia sekä Sibeliuksen Rakastava -sarja jousille.

Konsertin solistina säteilee Tampere Filharmonian huilun äänenjohtaja Annaleena Jämsä, joka tulkitsee Jacques Ibertin huilukonserton. Orkesterityönsä rinnalla Jämsä opettaa huilunsoittoa TAMK Musiikissa sekä mestarikursseilla ja on kansainvälisesti konsertoivan Oslo Kammerakademi -kamariyhtyeen jäsen. Jämsä on kuluvan vuoden toukokuusta saakka soittanut uutta, Burkart-merkkistä huilua, jonka rungossa on sekä 9 karaatin kultaa, että hopeaa.

-Huilun sointi on mielestäni lämmin ja ilmaiseva. Sain kokeiltavakseni tätä merkkiä ensimmäistä kertaa Burkartin esittelyssä Huilupisteellä Helsingissä, ja se kolahti heti. Soitinhan on kuin sielunkumppani, ei ole helppoa löytää sitä oikeaa. Ilahduttavasti Burkart on kutsunut minut liittymään omien artistiensa joukkoon. Olen innoissani ja otettu, että saan edustaa heitä, Jämsä summaa tuntojaan.

Keskiviikkona 17.8. ilmestyneessä Aaltoja! -lehdessä konserttipäivät olivat menneet väärinpäin. Hankasalmen kirkossa konsertoidaan siis torstaina 1.9. ja Viitasaari Areenalla perjantaina 2.9. Molemmat konsertit alkavat klo 18. Lippuja voi ostaa ennakkoon Lippu.fi -verkkokaupasta (20 €/10 € + toimitusmaksu alk. 1,50 €/tilaus) sekä ovelta (25 €/15 €).

Lisätietoja:
viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Suvi Lindell-Mäkelä, p. 040 064 0109,
suvi.lindell-makela [a] jyvaskyla.fi