Hyppää pääsisältöön

17.8.2022

Mitä soiva sali tarkoittaa musiikin, yleisön ja muusikoiden kannalta?
Kuva
Tyhjän tuolin edessä on nuotit telineessä ja taustalla näkyy täpötäysi katsomo. Kuva Minna Huolman

Jyväskylä-Seuran ja Jyväskylä Sinfonian Kylä tutuksi -luennolla maanantaina 5.9.2022 klo 18 pääkirjaston Minnansalissa kapellimestari Sakari Oramo kertoo kokemuksiaan eri salien akustiikasta ja sen vaikutuksesta työskentelyyn. Muusikon näkemyksen sekä sanoin että sävelin tuovat Jyväskylä Sinfonian fagottisektion Sanna Wihinen ja Emil Fuchs.

Sakari Oramolla on laaja kokemus akustiikasta kapellimestarin näkökulmasta. Hän on ollut mukana mm. Radion sinfoniaorkesterin siirtyessä Helsingin musiikkitaloon ja vaikuttamassa Lontoossa BBC:n orkesterin akustisiin ratkaisuihin. Oramo johtaa luentoviikolla Jyväskylä Sinfonian syyskauden avajaiskonsertin keskiviikkona 7.9. Jyväskylässä on ollut vuosikymmeniä haave soivasta konserttisalista. Parhaillaan valmistellaan Jyväskylän Paviljongin salin akustiikan uudistamista, jotta Jyväskylä Sinfonia voi siirtyä Paviljonkiin konsertoimaan tammikuusta 2024 alkaen.

Tämänhetkistä tilannetta ja suunnitelmia esittelevät Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila sekä Jyväskylän Tilapalveluista suunnittelupäällikkö Kaisa Jokinen. Tilaisuuden juontaa Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja Helinä Mäenpää. Muusikoiden näkökulman sekä sanoin että sävelin tilasuuteen tuovat Jyväskylä Sinfonian fagottisektion Sanna Wihinen sekä Emil Fuchs.

Luennon loppuun on varattu aikaa keskustelulle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kylä tutuksi -luento 
maanantaina 5.9.2022 klo 18-19.30
Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansalissa.
Vapaa pääsy!

Lisätietoja:
Jyväskylä-Seura ry, puheenjohtaja Helinä Mäenpää,
p. 050 548 7422,  puheenjohtaja [a] jyvaskylaseura.fi

Jyväskylä Sinfonia, intendentti Emma Anttila,
p. 040 087 2168, emma.anttila [a] jyvaskyla.fi