Hyppää pääsisältöön

16.8.2022

Kuva
Lauri Markkanen koripalloa heittämässä. Kuva Ville Vuorinen
Jyväskylä nousee ensimmäistä kertaa 34 vuoteen miesten koripallomaaottelun näyttämöksi, kun EM-kisoihin valmistautuva Susijengi kohtaa Ukrainan torstaina 18.8. LähiTapiola Areenalla. Tiedossa on samalla historiallinen hetki, kun Suomi-koriksen kirkkain tähti Lauri Markkanen pelaa uransa ensimmäisen maaottelun kotikaupungissaan.

Jyväskylän koripallon superviikon yleisöaikataulu ja teemat alla kokonaisuudessaan!

Fanitapaaminen Hippoksella keskiviikkona 17.8. klo 18.00–18.45

Susijengi kutsuu kaikki jyväskyläläiset Lauri Markkasen ja Susijengin fanit LähiTapiola Areenan viereiselle tapahtumatorille yhteiseen kansanjuhlaan. Tiedossa nimmareita, selfieitä, kohtaamisia ja yllätysohjelmaa!

Susijengi-Ukraina torstaina 18.8. klo 18.30, saavu ottelutapahtumaan ajoissa!

Saavu mukaan toivottamaan Lauri Markkasen tähdittämä Susijengi tervetulleeksi Jyväskylään viimeiseen valmistavaan maaotteluun ennen syksyn MM-karsintoja ja EM-kisoja. Ottelussa Susijengiä vastaan asettuu Ukraina. Tapahtuma on lähes loppuunmyyty, yksittäisiä lippuja vielä myynnissä täällä. Suosittelemme lipun ostaneille ja varanneille aikaista saapumista paikalle ruuhkien välttämiseksi.

Jyväskylän kaupunki vahvasti mukana koriksen superviikossa ja ukrainalaisvieraiden tukena

Jyväskylän kaupunki on vahvasti mukana rakentamassa upeaa maaottelutapahtumaa. Kaupunki on varannut otteluareenan ja järjestellyt maajoukkueiden tarvitsemat harjoitustilat sekä puitteet fanitapaamiselle.

Ukrainan maajoukkue saa lisäksi vankan tuen LähiTapiola Areenan katsomoon, sillä kaupunki on yhdessä koripalloliiton kanssa kutsunut otteluun kaikki noin 250 Jyväskylässä tänä syksynä koulunsa aloittanutta ukrainalaista koululaista.

Ukrainan tilanne tiedostaen kaupunki tarjoaa hyvässä urheiluhengessä Ukrainan maajoukkueelle mahdollisuuden keskittyä olennaiseen ja hoitaa myös Ukrainan joukkueen majoituksen, ruokailut ja kuljetukset vierailun ajan.

“The Game That Unites Us” rakentaa siltaa koripallon avulla

Koripalloliitto käynnistää Susijengi-Ukraina-maaottelun yhteydessä myös kansainvälisen ”The Game That Unites Us”-hankkeen. Jyväskylässä hankeen kautta tarjotaan arvonnan voittaneille ukrainalaislähtöisille koripallojunioreille ympäri Suomen mahdollisuus tulla seuraamaan Susijengin ja Ukrainan välistä maaottelua ja tapaamaan Ukrainan ja Susijengin pelaajia. Samalla ukrainalaiset koripalloa harrastavat tai koripalloharrastuksen aloittavat lapset ovat voineet kutsua mukaan ottelutapahtumaan yhden suomalaisen joukkuetoverinsa. Jyväskylän seudun seurojen kautta vieraille on järjestetty koripallopainotteista oheisohjelmaa ja kotimajoitus vierailun ajaksi.


Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
Viestintäpäällikkö Antti Laukkarinen
050 3100 180, antti.laukkarinen@jyvaskyla.fi