Hyppää pääsisältöön

6.6.2022

Kesän 2022 musiikkitapahtumien kuulijat pääsevät nauttimaan Jyväskylä Sinfonian soitosta niin Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien pääsymaksuttomissa avajaisissa Lounaispuistossa ja pääjuhlassa Harjulla, Keuruun 50. musiikkileirin juhlakonsertissa kapellimestari Emilia Hovingin johdolla kuin Jyväskylän Kesän avajaiskonsertissa pianistisäveltäjä Iiro Rantalan sekä viulistien Minna Pensolan ja Antti Tikkasen seurassa.
Kuva
Jyväskylä Sinfonian muusikoita. Kuva Tuukka Järventausta

Sulasolin laulu- ja soittojuhlilla luvassa huipputason kuoro- ja yhtyelaulua 9.-12.6.

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Jyväskylässä 9.–12. kesäkuuta 2022. Tapahtuman seitsemässä pääkonsertissa kuullaan niin vaativaa nykymusiikkia, maailmanmusiikkia kuin lauluäänille sävellettyä ja sovitettua kevyttä musiikkiakin maamme parhaimmistoon lukeutuvien kuorojen ja lauluyhtyeiden esittäminä. Pääkonserteissa esiintyvät muun muassa Semmarit, Vox Aurea, Helsingin kamarikuoro ja Club For Five.

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlille osallistuu kaikkiaan 1600 laulajaa lähes 100 kuorosta eri puolilta Suomea. Suomalainen laulujuhlaperinne alkoi juuri Jyväskylästä vuonna 1884, jolloin Kansanvalistusseura järjesti paikkakunnalla maamme ensimmäiset Laulujuhlat. Tänä vuonna juhlitaan myös 100 vuotta täyttävää Sulasolia, Suomen Laulajain ja Soittajain Liittoa.

Avajaiset
Laulu- ja soittojuhlien suurkuoro ja Jyväskylä Sinfonia
Pe 10.6.2022 klo 16 Lounaispuisto
Vapaa pääsy!

Pääjuhla
Laulu- ja soittojuhlien suurkuoro ja Jyväskylä Sinfonia
La 11.6.2022 klo 18 Harjun stadion
Liput 20/15 € (S-Etukortilla alennus 2 euroa) │ www.lippu.fi

Lisätietoja:
Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien projektipäällikkö Aino Herranen, aino.herranen@sulasol.fi, p. 050 375 2248, www.laulujuhlat.fi

Keuruun 50. valtakunnallinen musiikkileiri huipentuu juhlakonserttiin Keuruun kirkossa 2.7.

Keuruun valtakunnallinen musiikkileiri järjestetään tulevana kesän 50. kerran. Juhlavuosi huipentuu Jyväskylä Sinfonian konserttiin, jonka johtaa kapellimestari Emilia Hoving. Juhlakonsertin solistina kuullaan Radion sinfoniaorkesterin soolohuilistia, Koben kansainvälisen huilukilpailun voittajaa Yuki Koyamaa. Konsertin ohjelmistossa kuullaan Klamin alkusoitto Nummisuutarit-näytelmään, Carl Nielsenin huilukonsertto sekä Mozartin 41. sinfonia "Jupiter".

Juhlakonsertti

Emilia Hoving
, kapellimestari
Yuki Koyama, huilu
Jyväskylä Sinfonia

Klami, Nielsen, Mozart

La 2.7. klo 18 Keuruun kirkko
Liput 25/20 € │ www.lippu.fi

Lisätietoja Keuruun musiikkileirin verkkosivuilta

Jyväskylän Kesän avajaiskonsertin tähtinä Iiro Rantala, Minna Pensola sekä Antti Tikkanen 6.7.

Jyväskylän Kesä 2022 avataan pianistisäveltäjä Iiro Rantalan ja Jyväskylä Sinfonian yhteisesiintymisellä. Konsertin ytimessä on kaksi Rantalan sävellystä: Seven o’clock overture in eight minutes sekä konsertto Joy of life. Hän myös soittaa molempien teosten pianosolistina. Viulusolistina illassa esiintyy viulutaiteilija Minna Pensola, ja kokoonpanoa johtaa konserttimestari Antti Tikkanen.

Iiro Rantalan omien sanojen mukaan hänen uusi teoksensa Seven o’clock overture in eight minutes on virtuoosikappale orkesterille. Teoksessa soitinryhmiä on muistettu tasapuolisesti, ja kaikki pääsevät vetämään huikeita sooloja.

Joy of life -konserttoa säveltäessään Rantala kertoo jo jonkin aikaa ihmetelleensä, miksi niin harvat meistä tuntuvat nauttivan elämästä. Kaikenlaista synkkää pilveä tuntuu olevan ihmisten ympärillä, vaikka tieteen ja teknologian ansiosta elämämme on helpompaa ja mukavampaa kuin koskaan aikaisemmin. Kesto n. 2 tuntia.

Avajaiskonsertti: Iiro Rantala, Minna Pensola, Antti Tikkanen & Jyväskylä Sinfonia
ke 6.7. klo 18.00 Jyväskylän kaupunginteatteri
Liput 52/50/42 € │ www.lippu.fi

Lisätietoja Jyväskylä Kesän verkkosivuilta.