Hyppää pääsisältöön

2.6.2022

Jyväskylän kaupunki palkitsi menestyneistä jyväskyläläisistä tai jyväskyläläisiin urheiluseuroihin kuuluvista yksilö- ja joukkueurheilijoista kaupunginjohtajan isännöimässä palkitsemistilaisuudessa. Kevään palkitsemistilaisuudessa palkittiin 1.10.2021-30.4.2022 välillä menestyneitä urheilijoita. Kaupungintalolla järjestetyn palkitsemistilaisuuden lisäksi urheilijoita muistettiin pienellä lahjalla.
Kuva
Kaupunginjohtaja kättelemässä menestynyttä urheilijaa. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut

 

Kaupunki huomioi Suomen mestaruuden saavuttaneet sekä PM-, EM- tai MM-mitalin saaneet urheilijat. Palkittavia urheilijoita oli yhteensä 157.  

Vallitseva koronavirus tilanne on vaikuttanut laajasti urheilijoiden harjoittelu- ja kilpailumahdollisuuksiin. Tästä huolimatta menestystä tuli useassa lajissa. Palkittavat urheilijat saavuttivat kevään palkitsemisajanjakson aikana vähintään Suomen mestaruuden tasoisen menestyksen 37 eri lajissa ampumaurheilusta koripalloon ja cheertanssista painiin.

Lajikatras on kaikkinensa huomattava, mikä kertoo liikuntapääkaupungin urheilijoiden monipuolisesta lahjakkuudesta, päämäärätietoisuudesta ja hyvistä harjoitteluolosuhteista. Se kertoo osaltaan myös kaupungin laaja-alaisesta urheiluseuratoiminnasta sekä urheilullisesta innostuksesta.

Kansainvälisesti menestyneitä muistettiin stipendillä

Kaupungin palkitsemissäännön mukaisesti olympialajien yleisissä sarjoissa kansainvälisesti menestyneille urheilijoille myönnettiin rahastipendit. Palkinnot oli luovutettu jo osalle urheilijoista kaupunginjohtajan järjestämissä palkintokahvitilaisuuksissa kuluneen palkitsemiskauden aikana. 

Stipendin ovat saaneet Suomen naisten TeamGym-maajoukkueen jyväskyläläistaustaiset voimistelijat Saana Rantanen, Sini Erämies, Jasmin Haverinen ja Reetta Jylhä EM-pronssista, Jonne Junkkarinen ja Peter Kotilainen salibandyn MM-hopeasta, joukkuevoimistelun MM-mestaruuden voittaneen Minetit-joukkueen jyväskyläläiset voimistelijat Neea Sivil, Oona Haatanen ja Laura Kiljunen, Essi Honkonen potkunyrkkeilyn MM-hopeasta sekä Meeri Räisänen ja Sanni Hakala Olympiakisojen pronssimitalista.

Kaupungin palkitsemissäännön mukaisesti kaupunginjohtaja voi harkitsemallaan tavalla muistaa myös muista urheilusaavutuksista.

Urheilijoita palkitaan kahdesti vuodessa

Jyväskylän kaupunki on uudistanut palkitsemistilaisuuden käytänteitä ja jatkossa palkittaville urheilijoille järjestetään kaksi kaupunginjohtajan isännöimää palkitsemistilaisuutta yhden vuosittaisen tilaisuuden sijasta. Nyt järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa palkittiin 1.10.2021-30.4.2022 välillä menestyneitä urheilijoita.

Kesän ja syksyn aikana menestyviä urheilijoita palkitaan syksyllä 2022 järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuudet tullaan järjestämään noin puolen vuoden välein.  

Katso lista palkituista urheilijoista keväällä 2022.  

Lisätietoja:

Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal,  
p. 050 3249314, anna-leena.sahindal[at]jyvaskyla.fi