Hyppää pääsisältöön

14.4.2022

Kuva
Puheenjohtajan nuija. Kuva Antti Laukkarinen
13.4. kokoontunut kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi kulttuurisuunnitelman vuosille 2022-2025 yhdellä tekstimuutoksella sekä yksimielisesti lausunnon Jyväskylän Lyseon peruskorjauksen hankesuunnitelmasta. Pesäpallostadionin lisärahoituksen lautakunta palautti uudelleen valmisteltavaksi.

Jyväskylän kaupungin kulttuurisuunnitelma 2022-2025 hyväksyttiin yhdellä tekstin muotoilumuutoksella

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi esityslistan liitteenä olleen Jyväskylän kaupungin kulttuurisuunnitelman vuosille 2022 - 2025 ja lähetti sen tiedoksi kaupunginhallitukselle sekä edelleen kaupunginvaltuustolle. 

Lautakunnalle tehtyyn luonnokseen tehtiin yksi tekstimuutos sivulle 20 kolmanteen kappaleeseen sekä sivulle 21 yhteisiin toimenpiteisiin. Lause ”Päätös musiikkisalin rakentamisesta tehdään kuluvan valtuustokauden aikana.” muutettiin lautakunnan päätöksellä muotoon: ”Tavoite on tehdä päätös musiikkisalin rakentamisesta kuluvan valtuustokauden aikana”.

Jyväskylän kulttuurisuunnitelmassa 2022-2025 on nostettu kehittämisen painopistealueiksi lapset ja nuoret, tilakysymykset sekä kulttuurinen elinvoima. Teemat ovat samat kuin kaupunkistrategiassa. Kulttuurisuunnitelmassa on kuvattu tarkemmin ne yhteiset toimenpiteet ja linjaukset, joilla kaupunkistrategian tavoitteisiin päästään. Suunnitelmaan kirjatut toimenpiteet konkretisoituvat strategiakauden aikana ja saavat vuosittaiset resurssinsa talousarvioprosessin myötä. 

Suunnitelmassa kiinnitetään huomiota muun muassa lasten ja nuorten kulttuuriharrastuksien laajuuteen ja tukemiseen aina nuorisolain mukaiseen 29-ikävuoteen asti. Suunnitelma ottaa kantaa myös kulttuurin tilainvestointeihin sekä tilojen avoimuuden ja käytön pelisääntöjen kehittämiseen yhteistyössä muun muassa nuorten ja vapaan kentän toimijoiden kanssa.

Suunnitelmassa korostetaan myös kulttuurin merkitystä kaupunkitilassa. Tätä tukee niin tilainvestoinnit, olemassa olevien kohteiden kehittäminen ja markkinointi sekä esimerkiksi prosenttikulttuurin kehittäminen.

Suunnitelmassa on myös tavoitteita kaupungin elinvoiman kehittämiseen kulttuurin keinoin, se sisältää niin kulttuurin ammattilaisten työn tukemista ja tilakysymyksiä, mutta myös uusia avauksia elinkeinoelämän ja hankehakujen suuntaan. 

Suunnitelmaan on kirjattu myös suunnitelman toimenpiteiden ja vaikutusten seurannan kehittäminen yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa.

Linkki suunnitelmaluonnokseen ja pöytäkirjan hyväksymisen jälkeen lopulliseen suunnitelmaan löytyy sivulta: https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuurisuunnitelma 


Lisärahoitus Hippoksen uuden pesäpallostadionin rakentamiseen

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti palauttaa esityksen Hippoksen pesäpallostadionin lisärahoituksesta uudelleen valmisteluun. Lautakunnan on määrä käsitellä asiaa seuraavan kerran lautakunnan ylimääräisessä kokouksessa 4.5.

Kokouksen muuta asiat

Lisäksi lautakunta hyväksyi lausunnon Jyväskylän Lyseon peruskorjauksen hankesuunnitelmasta, talouden neljännesvuosiraportin, lautakunnan syksyn kokousajat sekä viranhaltijapäätökset, ilmoitusasiat ja kyselyt esityslistan mukaisesti. 

Lisäksi se nimesi kaupungin edustajiksi Suomen museoliiton vuosikokoukseen 19.5.2022 ja Valtakunnallisille museopäiville 18.-20.5.2022 Heli-Maija Voutilaisen, valtakunnallisille orkesteripäiville ja kevätkokoukseen 4.-5.5.2022 Emma Anttilan ja valtuuttaa Anttilan käyttämän valtakirjalla kaupungin koko äänivaltaa.  Jyväskylän kaupunginteatterin henkilökunnan opintorahaston hoitokuntaan vuosille 2022– 2023 nimettiin Nico Holmbergin ja Päijänteen virkistysalueyhdistyksen vuosikokoukseen 28.4.2022 Jyväskylän kaupungin edustajaksi Minni Ukonsaaren jolle antoi ohjeistuksen valita hallituksen edustajaksi Riikka Mansikkaviidan ja Paula Hartmanin.

Esityslista ja pöytäkirja

Linkit kokouksen esityslistaan ja 21.4. julkaistavaan pöytäkirjaan löytyvät lautakunnan verkkosivulta osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/paatoksenteko/lauta-ja-johtokunnat-seka-jaostot/kulttuuri-ja-liikuntalautakunta. Materiaalit ovat PDF-tiedostomuodossa. 

Lisätietoja: 
- Jyri Ylönen, Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja, p. 044 06 45 067, [email protected]
- Eino Leisimo, sivistyspalveluiden toimialajohtaja, p. 050 584 8987, [email protected]