Hyppää pääsisältöön

12.4.2022

Kaipaatko apua löytääksesi säännöllisen harrastuksen tai jotain mukavaa vapaa-ajan tekemistä Jyväskylästä? Kysy harrastamisesta ja vapaa-ajasta huhtikuun loppuun asti verkossa.
Kuva
Lapset ja ohjaaja teatterikerhossa leikkimässä. Kuva Petteri Kivimäki

Huhtikuussa 2022 harrastamiseen ja vapaa-aikaan liittyviin kysymyksiä voi lähettää verkkolomakkeella Jyväskylän kaupungin harrastussivujen kautta. 
Verkkolomake sijaitsee osoitteessa www.jyvaskyla.fi/harrastukset/harrastusneuvonta. Kysymyksiä voi jättää 30.4.2022 asti ja vastauksen saa noin viikon kuluessa. 

Pilottivaiheessa harrastusneuvonnan palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille, alle 30-vuotiaille nuorille ja perheille. Kysymyksiä voivat lähettää joko kuntalaiset itse tai heidän kanssaan toimivat ammattilaiset. 

Harrastusneuvonnan pilotin toteuttavat yhteistyössä kasvun ja oppimisen palvelunohjaus- ja kehittämisyksikkö, nuorisopalvelut, liikuntapalvelut, kirjastopalvelut sekä MLL:n Järvi-Suomen piiri. Vastaajarinki muodostettiin niistä tahoista, jotka jo ennestään ovat tehneet harrastusneuvontaa osana muuta toimintaa. 

Kesäloman aikainen toiminta löytyy myös Lomalokista 

Lasten, alle 30-vuotiaiden nuorten ja perheiden kesäloman aikaista tekemistä voi etsiä edellisten vuosien tapaan Lomalokista. Kaupungin omien toimintojen lisäksi Lomalokki sisältää aktiviteetteja laajalta Jyväskylän alueen nuorisotoimijoiden verkostolta sekä muilta kohderyhmälle toimintaa järjestäviltä tahoilta. Lomalokin kokoamisesta vastaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut. Lomalokki sijaitsee osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/harrastukset/lomalokki.  

Harrastusneuvonnan pilotti ja Lomalokki ovat osa Jyväskylän harrastamisen mallia 

Syksyllä 2020 alakoululaisille teetetyn harrastuskyselyn perusteella 11 % harrastusta toivovista ilmoitti tiedon puutteen harrastuksen esteeksi. Tähän haasteeseen vastataan kehittämällä Jyväskylän kaupungin harrastusneuvontaa- ja viestintää. 

Jo useamman vuoden ajan palvellut Lomalokki on kuluneena kouluvuonna saanut rinnalleen Jyväskylän kaupungin harrastussivut, joille kootaan harrastamiseen liittyvää tietoa, kuten esimerkiksi harrastamisen tukimuotoja. Lisäksi peruskouluille on täksi lukuvuodeksi palkattu harrastusohjaajia, jotka ohjaamisen lisäksi vastaavat omalla koulullaan harrastusviestinnästä ja -neuvonnasta. Harrastusviestintä- ja neuvonta ovat osa Jyväskylän harrastamisen mallia, joka tarkoittaa kokonaisuutena kaikkia niitä Jyväskylän kaupungin toimenpiteitä, joilla mahdollistetaan harrastaminen jokaiselle jyväskyläläiselle. Tällä hetkellä kaupunki tarjoaa vuoden aikana tuhansia tunteja maksuttomia harrastuksia lähinnä peruskouluikäisille. Harrastuksia on rahoittamassa Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Opetushallitus. 
 

Lisätietoja:

Harrastuskoordinaattori Elisa Pursiainen 
p. 050 531 7087, elisa.pursiainen[at]jyvaskyla.fi 
www.jyvaskyla.fi/harrastukset