Hyppää pääsisältöön

1.4.2022

Jyväskylä Sinfonian pääsee vihdoin jatkamaan pitkää pääsiäisperinnettään yleisön kera, kun Taulumäen kirkossa kuullaan keskiviikkona 13.4. Johann Sebastian Bachin Johannes-passio. Illan konsertti tekee vaikutuksen lumoavalla solistikaartillaan yhdessä Musica -kuoron kanssa. Konsertin kapellimestarina toimii syksyltä tuttu Ruut Kiiski.
Kuva
Tummapaitainen ruskeahiuksinen nainen pitää käsiä puuskassa ja kainalosta pilkistää tahtipuikko, katsoo kameraan. Kuva Johanna Vilja Mantere

Keskellä hiljaista viikkoa Taulumäen kirkossa kuullaan Johann Sebastian Bachin Johannes-passio, joka seuraa ja kommentoi evankelista Johanneksen dokumenttia Jeesuksen piinasta ja kuolemasta. Evankelistan roolissa vierailee tenori Simo Mäkinen ja Jeesuksena vakuuttaa pitkän uran Kansallisoopperassa tehnyt baritoni Sauli Tiilikainen. Mieleenpainuvaa solistikattausta täydentävät sopraano Ida Antola, altto Melis Jaatinen, basso Jussi Merikanto sekä tenori Johan Krogius.

Teoksen ravisteleva voima, iskevät karakterit ja makeilematon juonenkulku ovat selviä ja välittömästi hahmottuvia. Kaiken kietovat yhteen koko maailmaa muuttava sanoma sekä Bachin ilmaisuvoiman ja syvällisyyden yhdistävä musiikki.

 Kuluvana vuonna 45-vuotisjuhlaansa viettävä, Marjukka Mannerin johtama Musica-kuoro, vaikuttava solistikaarti sekä kapellimestari Ruut Kiiski herättävät henkiin aina yhtä järisyttävät pääsiäisajan tapahtumat. Luvassa on kohottava ja puhdistava pyhiinvaellus, joka muistuttaa, kuinka pienellä paikalla niin Bach kuin me kaikki lopulta olemme.

Pääsiäiskonsertin tallenne julkaistaan kaikkien katsottavaksi pääsiäisviikonlopuksi Jyväskylä Sinfonian YouTube-kanavalle. Konserttitallenteen pariin voi vapaasti palata toukokuun puoliväliin saakka.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Jyväskylän Seurakunnan kanssa ja se on osa Jyväskylän Pääsiäinen 2022 -taidefestivaalia, joka järjestetään 10.–18.4.

Jyväskylän Pääsiäinen 2022

Lisätietoja:
viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Suvi Lindell-Mäkelä
p. 040 064 0109
suvi.lindell-makela [a] jyvaskyla.fi