Hyppää pääsisältöön

11.3.2022

Viuluvirtuoosi Tianwa Yang palaa Jyväskylään intensiivisempänä kuin koskaan, kun Jyväskylä Sinfonia soi kapellimestari Roland Kluttigin johdolla keskiviikkona 23.3. klo 19 Jyväskylän teatteritalolla. Kansainvälisen kaksikon ohjelmistossa vyöryvät ilmoille vuoroin suuren surun ja tarttuvan toivon säveliä.
Kuva
Tummahiuksinen nainen kurkistaa viulun takaa ja hymyilee. Kuva Andrej Grilc

Tianwa Yang on yksi aikamme menestyneimmistä viulisteista, jonka soitto vakuuttaa niin kansainvälisissä konserttisaleissa kuin festivaaleilla. Hän on saanut uransa aikana useita tunnustuksia, palkintoja voittanut uransa aikana useita palkintoja (mm. ECHO Klassik Awards -palkinto 2015) ja parhaita albumisijoituksia laajasta diskografiastaan. Hän on levyttänyt mm. Sarasaten, Ysaÿen ja Mendelssohnin teoksia, joista jälkimmäistä myös Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Jyväskylä Sinfonian johdossa debytoi kapellimestari Roland Kluttig, joka toimii Itävallan toiseksi suurimman oopperatalon Grazin filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina. Oopperatuotantojen lisäksi hän on tuttu myös konserttimaailmasta ja hänet on tavattu johtamasta useita orkestereita ympäri Eurooppaa.

Konsertin ohjelmistossa kuullaan Arnold Schönbergin toinen kamarisinfonia, Karl Aamadeus Hartmannin Concerto funebre sekä Franz Schubertin neljäs sinfonia, joka kantaa lisänimeä ’Traaginen’. 

Vuonna 1939 maailman taivaalla leijaili tummia pilviä. Toinen maailmansota kolkutti ovelle lukemattomine ennusmerkkeineen, kun kaksi ajan hengen piinaamaa saksalaisen kielialueen säveltäjää, Arnold Schönberg sekä Karl Amadeus Hartmann, käyvät työhön toisistaan ilmeisen tietämättöminä. Kumpikin teos haparoi pienellä kokoonpanollaan epävarmuuden ja määrätietoisuuden välimaastossa tavalla, joka toivonkajon kalpeudesta huolimatta valaa uskoa tulevaisuuteen. Viuluvirtuoosi Tianwa Yang palaa Jyväskylään intensiivisempänä kuin koskaan ja kapellimestari Roland Kluttig vetää langat yhteen Schubertin dramaattisella, mutta niin ikään toivoon päättyvällä neljännellä sinfonialla. Jäähyväisten jälkeenkin on aina uusi mahdollisuus.

Amadeuksen parhaat -konsertin tallenne kuunneltavissa keskiviikkona 16.3. alkaen Jyväskylä Sinfonian YouTube-kanavalla

Jyväskylä Sinfonian helmikuu huipentui Jyväskylän teatteritalolla 23.2. Amadeuksen parhaat -konserttiin, jossa nuori pianisti-kapellimestarilupaus Tarmo Peltokoski hurmasi yleisön Mozartin ohjelmistolla. Konsertin tallenne julkaistaan Jyväskylä Sinfonian YouTube-kanavalla keskiviikkona 16.3. klo 19 ja se on kaikkien vapaasti katsottavissa 18.4. saakka.

Täältä pääset Jyväskylä Sinfonian YouTube-kanavalle.

Jyväskylä Sinfonian YouTUbe-kanava

Lisätietoja:
viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Suvi Lindell-Mäkelä, p. 0400 640 109, suvi.lindell-makela [a] jyvaskyla.fi