Hyppää pääsisältöön

13.1.2022

Vuoden 2022 ensimmäisessä kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa lautakunta saa käsiteltäväkseen muun muassa asemakaavamuutokset ydinkeskustassa, Tikkakoskella ja Vaajakoskella sekä katusuunnitelmat Kangasvuoressa ja Kauramäessä.
Kuva
Kerrostalo kadun risteyksestä päin kuvattuna. Taustalla sininen taivas.

Uutta asumista muun muassa Kauppakulman kortteliin

Kauppakulman asemakaavan muutos etenee hyväksymisvaiheeseen. Kaavaehdotus on lautakunnan käsiteltävänä, ja samassa kokouksessa on hyväksyttävänä kaavaan liittyvä maankäyttösopimus. Kaavaehdotukseen on tehty lausuntojen ja muistutusten johdosta vähäisiä toteutusta tarkentavia muutoksia. Asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi maankäyttösopimuksen tultua voimaan. 

Kauppakulman kortteliin on aikeissa rakentaa 8- ja 12-kerroksisia kerrostaloja sekä julkista kaupunkitilaa. Uudisrakentaminen sijoittuisi tontin rakentamattomille osille Vapaudenkadun varteen sekä nykyisen kauppakeskuksen kohdalle Väinönkadun varteen.  

Lue lisää kaavamuutoksesta

Vaajakoskella Etu-Kanavuorentie 6:n asemakaavamuutos on ehdotusvaiheessa. Asemakaavalla muodostetaan kaksi rantatonttia jakamalla nykyinen erillispientalotontti kahteen osaan. Kummallekin tontilla saisi rakentaa yksiasuntoisen omakotitalon. 

Lue lisää kaavamuutoksesta

Autiokankaantien varteen jalankulku- ja pyöräilyväylä

Autiokankaantien kaavamuutos on hyväksyttävänä lautakunnan kokouksessa. Kaava-alue sijaitsee Tikkakoskella Liinalammin asuinalueella Autiokankaantien ympäristössä, ja kaavamuutos liittyy jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamiseen Tikkakoskelta Puuppolaan alueelle laaditun tiesuunnitelman mukaisesti. Väylän toteuttaminen edellyttää Autiokankaantien osittaista siirtämistä ja katualueen leventämistä ympäröiville alueille.

Kaavaehdotukseen ei ole tehty muutoksia nähtävilläolon jälkeen. 

Lue lisää kaavamuutoksesta


Hyväksyttävänä kaksi katusuunnitelmaa

Kaupunkirakennelautakunnan hyväksyttävänä on Pupunpolun katusuunnitelma. Pupunpolku sijaitsee Kangasvuoressa entisen Pupuhuhdan koulun ja päiväkodin alueelle kaavoitetulla asuinalueella.

Pupunpolun varteen rakennetaan pysäköintialue kolmelle autolle. Korttelialueelle on kaavoitettu myös yleiseen pysäköintiin tarkoitettu pysäköintialue, johon mahtuu pysäköimään 19 autoa. Lisäksi Pupunpolun ja Pupuhuhdantien välille rakennetaan jalankulku- ja pyöräilyväylä.

Lautakunnan hyväksyttävänä on myös Kauramäessä sijaitsevien Kuusitiaisentien ja Pyrstötiaisentien katusuunnitelmat. Kaduilla on aluenopeusrajoitus 30 km/h ja aluepysäköintikielto.

Esityslista ja pöytäkirja

Kaikki kaupunkirakennelautakunnan kokoukseen etenevät asiat ovat luettavissa liitteineen lautakunnan kokouksen esityslistalta. Linkit kokouksen esityslistaan ja pöytäkirjaan löytyvät lautakunnan verkkosivulta.

Materiaalit ovat pdf-tiedostomuodossa.
 

Lisätiedot:

Kauppakulman kaavamuutos:
Asemakaavasuunnittelija Mauri Hähkiöniemi
auri.hahkioniemi[at]jyvaskyla.fi
p. 014 266 5034

Etu-Kanavuorentien kaavamuutos:
Asemakaava-arkkitehti Reijo Teivaistenaho
reijo.teivaistenaho[at]jyvaskyla.fi
p. 040 566 2457

Autiokankaantien kaavamuutos:
Kaavasuunnittelija Jussi Sievänen
jussi.sievanen[at]jyvaskyla.fi
p. 014 266 5053