Hyppää pääsisältöön

10.1.2022

Jyväskylässä vapaaehtoisen kielen, A2-kielen, opiskelu aloitetaan 4. luokalta. Kolmasluokkalaisilla on mahdollisuus valita neljännellä luokalla alkava A2-kieli ajalla 10.-21.1.2022.
Kuva
Perusopetuksen kielipolusta piirros

Valittavina kielinä ovat saksa, ranska, espanja ja venäjä. Huoltajat ovat saaneet Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin Wilma-järjestelmässä tehtävästä hausta.  

Kaksi tuntia viikossa espanjaa, saksaa, ranskaa tai venäjää 

Jyväskylän perusopetuksen kouluissa A2-kielenä voi opiskella espanjan, saksan, ranskan tai venäjän kieltä. Kieltä opiskellaan 4.–9. -luokilla kaksi tuntia viikossa. Yläkoulussa valitun A2-kielen viikkotuntimäärä sisältyy valinnaisaineiden kuuden tunnin viikkotuntimäärään. A1-kielenä muuta kuin englantia opiskelevat, aloittavat A2-kielenä englannin. A2-kieli on vapaaehtoinen valittaessa, mutta sitoo oppilasta 9. vuosiluokan loppuun saakka.  

Kieliryhmän perustamiseen tarvitaan vähintään 12 oppilasta. Jos kieliryhmä ei synny oppilaan omaan kouluun, on oppilaalla A2-kielivalinnan vuoksi mahdollisuus vaihtaa koulua. Tällöin mahdollisista koulumatkakustannuksista vastaavat huoltajat.  

Oppilaan aloittaman A2-kielen opiskelu saattaa vaikuttaa oppilaan yläkoulupaikkaan. Oppilaalle osoitetaan koulupaikka sellaisesta koulusta, jossa valitun kielen opiskelu voi jatkua. Tieto A2-kieleen syntyvistä ryhmistä saadaan 2.2.2022. 

A2-kielivalinnasta vanhempainillat 11.1. ja 18.1. etäyhteydellä  

Huoltajille järjestetään kaksi samansisältöistä A2-kielivalintavanhempainiltaa etäyhteydellä. Mukaan vanhempainiltaan pääsee klikkaamalla halutun tilaisuuden ajankohtaa.  

11.1. klo 18–19.30, liittymislinkki 
18.1. klo 18–19.30, liittymislinkki 
 

 

Lisätietoja   
koulun rehtori  
kieltenopettajat  
kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksen palvelupäällikkö Pia Bärlund, puh. 040 545 5257   
Lisätietoja kielivalinnasta