Hyppää pääsisältöön

10.1.2022

Jyväskylään sijoittui neljätoista uutta yritystä Business Jyväskylän sijoittumispalveluiden kautta vuonna 2021. Yksi sijoittuneista yrityksistä oli Siili Solutions.
Kuva
Siili Solution henkilökuntaa toimistolla

 

Jyväskylän vetovoima on ollut edelleen vahva vuonna 2021 ja Keski-Suomen alueen ulkopuolelta sijoittuneiden yritysten määrä on jopa aiempia vuosia korkeampi. Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylän sijoittumispalveluiden palveluja hyödyntäen vuoden 2021 aikana kaupunkiin sijoittui 14 uutta yritystä. Kokonaisinvestoinnit Jyväskylään sijoittuneiden yritysten osalta olivat yhteensä yli 4 miljoonaa euroa, sisältäen liiketoiminnan käynnistämisen ja reaali-investoinnit uusiin toimipisteisiin. Sijoittuneet yritykset vuokrasivat alueen toimitiloja yhteensä 1705 m2. Suorat toiminnan aikaiset työllisyysvaikutukset Jyväskylään ja ympäryskuntiin olivat 53 henkilötyövuotta (htv) ja välilliset työllisyysvaikutukset huomioiden yhteensä 82 henkilötyövuotta (htv).

Aluetaloudelliset laskennalliset vaikutukset sijoittuvien yritysten osalta verotuloihin Jyväskylään ja ympäryskuntiin olivat 592 492 euroa vuodessa. Arvioitu tulovirtavaikutus vähittäiskauppaan ja palveluihin oli 887 436 euroa vuodessa*. 

Siili Solutions tuli Jyväskylään kasvattamaan liiketoimintaansa

Yksi Jyväskylään vuonna 2021 sijoittuneista yrityksistä oli Siili Solutions.

- Digitaalisten palveluiden ideointi, kehittäminen ja ylläpitäminen. Näin kiteyttää Siilin liiketoimintayksikön johtaja Markku Savusalo yrityksen liikeidean. Siili Solutions tarjoaa koko digitaalisen palvelun elinkaaren ideasta ylläpitoon saakka. Ratkaisut ovat pääosin räätälöityjä ja teknologiariippumattomasti toteutettuja.

- Olemme saaneet hyvän startin Jyväskylässä. Löysimme tarpeisiimme sopivat toimitilat Lutakosta, Kielon Innova 4:sta ja paikallinen vetäjä, Samuli Sivula, aloitti yksikön vetäjänä marraskuun alussa. Olemme saaneet toiminnan mukavasti kasvuun ja palkattua työntekijöitä. Meille on tärkeää, että voimme tarjota työntekijöillemme kotipesän ja yhteisön toimistolla, vaikka etä- ja hybridityöt ovat meille arkipäivää, kertoo Siili Solutionin liiketoiminnoista pääkonttorin ulkopuolisilla paikkakunnilla vastaava Markku Savusalo. Sijaintipaikkakuntia Suomessa ovat Helsingin lisäksi Turku, Oulu, Tampere, Joensuu, Seinäjoki ja Jyväskylä.

Jyväskylä valikoitui Siili Solutionin uudeksi sijaintikaupungiksi tarkkojen selvitysten perusteella.

- Kävimme yksityiskohtaisesti läpi, paljonko alan opiskelijoita eri kaupungeista valmistuu ja havaitsimme, että Jyväskylästä valmistuu mittava määrä osaajia kolmesta eri oppilaitoksesta IT-alalta. Osaajat ovat meidän tyyppisellemme kasvuyritykselle tärkein valintaperuste. Tarjoamme Siilissä myös uranvaihtajille, alan harrastajille ja vastavalmistuneille ohjelmia, joissa kokeneempi osaaja eli mentori toimii ohjelman vetäjänä ja ohjelmaan osallistuja saa kaksi kuukautta intensiivistä opetusta työhön, minkä lisäksi tehdään kaksi kuukautta projektityötä. Ohjelman käytyään osallistuja saa vakituisen työpaikan Siilissä. Olemme tehneet ohjelmia nyt kuutena vuonna ja tätä kautta on työllistynyt jo 100 henkilöä, valottaa Savusalo.

Käytännön apua sijoittuville yrityksille

Kuva
Sijoittumispalveluiden johtaja Harri Heinänen

Korona-ajasta huolimatta Jyväskylän vetovoima on ollut edelleen vahva vuonna 2021 ja Keski-Suomen alueen ulkopuolelta sijoittuneiden yritysten määrä on jopa aiempia vuosia korkeampi. 

Jyväskylä erottuu sijoittumispalveluillaan monista muista kaupungeista. 

- Harva tietää, että Business Jyväskylän sijoittumispalveluiden tiimi tekee kädet savessa töitä sijoittuvien yritysten eteen. Etsimme sijoittumisesta kiinnostuvia yrityksiä aktiivisesti sekä tuotamme sijoittumisprosessia tukevia palveluita. Tyypillisesti kartoitamme toimitiloja ja tontteja asiakastarpeiden mukaan. Lisäksi autamme avainrekrytoinneissa yhteistyössä julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa. Jyväskylään sijoittuneiden yritysten johto on kiitellyt meitä erityisesti käytännönläheisyydestä ja konkretiasta, kertoo sijoittumispalveluiden johtaja Harri Heinänen

Siili Solutionin liiketoimintajohtaja on samaa mieltä.

- Saimme hyvän tietopaketin Jyväskylästä, joka sisälsi tietoa mm. alueella jo toimivista yrityksistä ja oppilaitoksista sekä opiskelijamääristä. Kävimme käytännön keskusteluja toimitiloista ja muista sijoittumiseen liittyvistä asioista. Olemme tyytyväisiä myös siihen, että saimme kaikkiin kysymyksiin vastaukset nopeasti, sillä meidän prosessimme eteni joutuisasti. Arvioinnissa oli samaan aikaan kaikkiaan seitsemän paikkakuntaa, kertoo Savusalo.

Lisätiedot:
Harri Heinänen, sijoittumispalveluiden johtaja, Jyväskylän kaupunki, Business Jyväskylä
p. 040 064 3298, harri.heinanen(at)jyvaskyla.fi
Markku Savusalo, liiketoimintajohtaja, Siili Solutions Oyj
p. 040 154 7970, markku.savusalo(at)siili.com

*Verotulot sisältävät sijoittuneiden yritysten aloitusvuoden yhteisöveron, kiinteistöveron ja kunnallisveron työntekijöiden osalta. Tulovirtavaikutus sisältää arvioidut ostot. Laskelmat perustuvat FCG:n laskentatyökalun tuottamaan dataan.

Lue myös aiemmin ilmestynyt juttu: Siili saapui Jyväskylään