Hyppää pääsisältöön

6.10.2021

Konserttitallenne julkaistaan tänään keskiviikkona 6.10. klo 19 Jyväskylä Sinfonian YouTube -kanavalla ja se on katsottavissa lokakuun loppuun saakka.
Kuva
Taulumäen kirkon sisätilat ovat valaistu sinisin sävyin.

Osana Valon kaupunki -tapahtumaa toteutettuun sinfoniakonserttiin valotaiteilija Kari Kola loihti Taulumäen kirkkoon upean valotaideteoksen, joka syvensi lumoavalla tavalla kapellimestari Ruut Kiisken johtaman Jyväskylä Sinfonian esittämää teoskavalkadia.

Konsertin ohjelmassa kuullaan Felix Mendelssohnin Hebridit -alkusoitto, Einojuhani Rautavaaran kulttiteos Cantus Arcticus, uuden sukupolven säveltäjän Joel Järventaustan Ripped Tapestry sekä ruotsalaisen Andrea Tarrodin Camelopardalis, joiden kaikkien teokset ovat saaneet inspiraationsa luonnosta. Kokonaisuuden punoivat yhteen Jyväskylä Sinfonia, kapellimestari Ruut Kiiski sekä kansainvälisesti tunnustettu valotaiteilija Kari Kola. Koe nyt kotoa käsin tämä kokonaistaideteos, joka ei ole vain lukseja ja fotoneja, vaan myös hertsejä ja desibelejä!

Konsertti toteutettiin yhteistyössä Valon kaupungin ja Jyväskylän seurakunnan kanssa. Tallenteen äänittämisestä ja kuvaamisesta vastasi Esko Turpeinen, Mika Nuorva ja Vesa Peltola.

Täältä pääset Jyväskylä Sinfonian YouTube-kanavalle.

Lisätietoja:

viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Suvi Lindell-Mäkelä, p. 0400 640 109, suvi.lindell-makela [a] jyvaskyla.fi