Hyppää pääsisältöön

27.9.2021

Jyväskylän teatteritalolla keskiviikkona 29.9. kuultavassa konsertissa ollaan liikkeellä uskaliaasti ilman kapellimestaria, sillä musiikin johdosta ja solistitehtävistä vastaa Duo Tiksola; Meta4 -jousikvartetistakin tutut huippuviulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen. Illan solistiosuuksissa kuullaan myös Jyväskylä Sinfonian oman konserttimestarin Harri Forsténin viulutaiturointia. Konsertti uusitaan seuraavana päivänä Jämsän kirkossa klo 19.
Kuva
Nainen ja mies kurkistavat viulun takaa niin, että kummaltakin näkyy vain puolet kasvoista. Kuva Antti Hannuniemi

Viulistipariskunta Minna Pensolan ja Antti Tikkasen Duo Tiksola sai alkunsa vuonna 2008 Ylen kanssa toteutettavasta projektista, jonka tarkoituksena oli laajentaa kahden viulun repertuaaria noin kymmenellä uudella teoksella. Projekti innosti viulistit duorepertuaarin pariin laajemminkin ja Duo Tiksolaa on sittemmin saanut kuulla niin kamarimusiikkifestivaaleilla kuin orkesterien solistinakin. Uusimpana lisäyksenä toimintaansa Pensola ja Tikkanen esiintyvät myös orkesterien liidereinä, Minna konserttimestarina ja Antti taas alttoviulusektiosta käsin joukkoja innostaen.

Tätä samaa on luvassa myös Jyväskylässä sekä Jämsässä. Duo Tiksolan illan repertuaarissa juhlistetaan Bachin Brandenburgilaisten konserttojen 300v. juhlavuotta nykysäveltäjä Anders Hillborgin lisäyksin. Konsertissa kuullaan Hillborgilta myös Pekka Kuusistolle säveltämä alkuvoimainen Bach Materia. Ilta jatkuu Brustadin Kapriisin johdattelemina kohti Griegin Holberg-sarjaa. Ilta kruunataan vielä Olli Mustosen kolmoiskonsertolla kolmelle viululle.

Jyväskylä Sinfonia laajentanut konserttitoimintaa Keski-Suomen maakuntiin 

Jyväskylä Sinfonia haluaa lähivuosina nostaa profiiliaan keskisuomalaisena maakuntaorkesterina ja näin lisätä saavutettavuuttaan myös Jyväskylän ulkopuolella. Osana tätä lähivuosien kehityssuunnitelmaa orkesterin vierailukonsertteja on kuultu syksyllä 2021 myös Saarijärvellä, Luhangassa ja Hankasalmella. Jyväskylä Sinfonian Kultaa ja kuninkaallisia krumeluureja -konsertti jatkaa vielä tätä sarjaa, kun sen uusinta kuullaan Jämsän kirkossa torstaina 30.9. Lippuja on saatavilla myös ovelta. Ovet avataan n. 30 min. ennen konsertin alkua.

Lisätietoja:

viestintä- ja markkinointikoordinointi
Suvi Lindell-Mäkelä, p. 0400 640 109. suvi.lindell-makela [a] jyvaskyla.fi