Hyppää pääsisältöön

22.9.2021

Valot ja äänet ottavat toisistaan mittaa tällä viikolla Taulumäen kirkossa, kun valotaiteilija Kari Kolan valotaide ja Jyväskylä Sinfonian äänimaailma kohtaavat kapellimestari Ruut Kiisken johdolla perjantaina 24.9. klo 19 ja klo 21.
Kuva
Vihreät ja siniset valonsäteet suodattuvat puiden läpi ja heijastuvat veteen.

Valo ja sinfonia kietoutuvat vahvasti yhteen, kun maailmallakin tunnettu joensuulainen valotaiteilija Kari Kola saapuu Jyväskylä Sinfonian vieraaksi. Kola loihtii Taulumäen kirkon sisälle valoilmiön, jota siivittää Felix Mendelssohnin, Einojuhani Rautavaaran, Joel Järventaustan sekä Andrea Tarrodin luonnosta inspiraationsa saaneet teokset. Kokonaisuuden punovat yhteen Jyväskylä Sinfonia, kapellimestari Ruut Kiiski sekä kansainvälisesti tunnustettu valotaiteilija Kari Kola, jotka muuttavat Taulumäen kirkon kirjaimellisesti häikäiseväksi aistien tilatarhaksi. Tervetuloa kokemaan valo, joka ei ole vain lukseja ja fotoneja, vaan myös hertsejä ja desibelejä!

Lippuja on vielä saatavilla molempiin illan konsertteihin. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Valon kaupungin ja Jyväskylän seurakunnan kanssa. Kari Kolan valoteos jää nähtäville Taulumäen kirkkoon konsertin jälkeen ja sen pariin voi palata myös lauantaina klo 18-24 välisenä aikana.

Jyväskylä Sinfonian kamarikokoonpano konsertoi Astor Piazzollan juhlavuoden tunnelmissa tulevana sunnuntaina 26.9. Kulttuuritalo Villa Ranassa

Bandoneontaiteilija Henrik Sandås ja Jyväskylä Sinfonian jousikvartetti esittävät Astor Piazzollan sarjan Sette Sequenze bandoneonille ja jousikvartetille. Kyseessä on argentiinalaisen tango nuevon mestarin maailmankuululle yhdysvaltalaiselle Kronos-kvartetille aikanaan omistaman 5 Tango Sensations -sarjan 7-osainen alkuperäisversio vuodelta 1983. Tunteikas teos maalaa tango nuevon sävelin öisten tunteiden maiseman aina pelosta, epätoivosta ja surusta intohimoiseen rakkauteen ja uneen.

Sielukkaan tango nuevo -konsertin kruunaa Piazzollan venäläiselle sellotaiteilija Mtislav Rostropovitšille säveltämä monumentaalinen Le Grand Tango vuodelta 1982. Tämä legendaarinen konserttitango kuullaan Kulttuuritalo Villa Ranan konsertissa Sandåsin uunituoreena versiona sellolle, bandoneonille ja kontrabassolle. Solistina taituroi Jyväskylä Sinfonian oma soolosellisti Ilkka Kauppi.

Muutamalle nopealle on vielä saatavilla lippu sunnuntain 26.9. Le Grand Tango -kamarikonserttiin Kulttuuritalo Villa Ranan saliin klo 15.

Osta liput täältä.

Lisätietoja:

viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Suvi Lindell-Mäkelä, p. 0400 640 109, suvi.lindell-makela [a] jyvaskyla.fi