Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylä Sinfonian muusikoita

30.6.2021

Sävelet, valot ja värit koristavat Jyväskylä Sinfonian tulevaa syksyä. Ylikapellimestari Ville Matvejeff avaa syyskauden Tulen ja rakkauden värit -konsertissa Jyväskylän teatteritalolla keskiviikkona 8.9. klo 19. Konsertin solistina ihastuttaa sellisti Senja Rummukainen.
Kuva
Nainen ja mies kurkistavat viulun takaa niin, että kummaltakin näkyy vain puolet kasvoista.

Tulevalla syyskaudella kohdataan niin tuttuja kasvoja kuin uusia upeita kykyjä. Jyväskylä Sinfonian kapellimestarivieraaksi saapuvat Ruut Kiiski, diplomikonserttinsa johtava James Kahane, Aliisa Neige Barrière sekä Alberto Hold-Garrido.

- Orkesterin yksi ohjaavista taiteellisista linjoista on nostaa esiin nuoria tulevaisuuden tekijöitä. Heistä syyskauteen olemme kutsuneet mukaan pianotaituri Ossi Tannerin ja kapellimestari Aliisa Neige Barrièren, kertoo Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila.

Kauden solisteina hurmaavat Ossi Tannerin lisäksi viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen, oboisti Takuya Takashima ja viulisti Abel Puustinen. Loppuvuonna toteutuu myös sopraano Marjukka Tepposen sekä baritoni Kevin Greenlawn vierailu.

Duo Tiksola eli Minna Pensola ja Antti Tikkanen vastaavat yhdessä sekä solistiosuuksista, että musiikin johdosta. Heidän konserttinsa juhlistaa Brandenburgilaiskonserttojen 300-vuotisjuhlavuotta. Kolmannessa Brandenburgilaiskonsertossa Pensolan ja Tikkasen kolmantena solistina soittaa orkesterimme oma konserttimestari Harri Forstén.

Valo, värit ja sävelet täyttävät kirjaimellisesti Taulumäen kirkon Valon kaupunki -festivaalilla, kun valosuunnittelija Kari Kolan teos herää eloon musiikin siivittämänä Arktisia heijastuksia -konsertissa. Pyhäinpäivän konsertissa Taulumäen kirkossa Jyväskylä Sinfonialla on vihdoin ilo päästä toteuttamaan yksi kirkkomusiikkiteosten klassikoista, kun kapellimestari Henrik Schäfer johtaa Bachin h-mollimessun upeine solistikattauksineen ja Cantinovum -kuoron vahvistamana. Kamarikonsertit soivat tutun Jyväskylän kaupungintalon lisäksi Kulttuuritalo Villa Ranan salissa. Syyskauden konserttiuusintoja kuullaan myös maakunnassa, mm. Hankasalmella ja Jämsässä.

Vuoden lopulla valkean joulun odotuksen kruunaavat kaikkien rakastama Lumiukko -elokuvakonsertti sekä Marjukan ja Kevinin joulukonsertti. Uuden vuoden aattona ensi-iltansa saa Jyväskylän Oopperan Viimeiset kiusaukset Joonas Kokkosen syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Syyskauden koko ohjelmisto julkaistaan elokuun alussa

Koronapandemian vuoksi Jyväskylä Sinfonian syyskauden ohjelmisto julkaistaan poikkeuksellisesti kokonaisuudessaan vasta elokuun alussa. Kausilippuja on saatavilla rajoitettu määrä ja konserttien lipunmyynti avautuu kaikille maanantaina 16.8. Konserttiohjelmistoon pääsee tutustumaan Jyväskylä Sinfonian verkkosivuilla elokuun alussa. Tuttu kausiesite ilmestyy elokuun lopulla ja on poimittavissa matkaan teatterin lippumyymälästä, kirjastosta tai kauppareissun yhteydessä.

 

Katso täältä syksyn 2021 konserttipäivät

Lisätietoja:
Emma Anttila, intendentti,
0400 872 168, emma.anttila [at] jyvaskyla.fi

Suvi Lindell-Mäkelä
viestintä- ja markkinointikoordinaattori
0400 640 109, suvi.lindell-makela [at] jyvaskyla.fi