Hyppää pääsisältöön

8.6.2021

Puutarhakadulla ja Tapionkadulla on väliaikaisia liikennejärjestelyjä saneerauksen aikana.
Kuva
Havainnekuva Puutarhakadun green streetistä

Puutarhakadun saneerauksen toinen vaihe on käynnistymässä Tapionkadun ja Puistokadun välillä. Samassa yhteydessä Alva Yhtiöt Oy tekee Tapionkadulla vesihuolto- ja kaukolämpötöitä Puutarhakadun ja Rajakadun välisellä osuudella.

Oleellinen osa Puutarhakadun saneerausta on huleveden runkoverkon putkiston uusiminen, josta johtuen Puutarhakadun saneerattava osa joudutaan avaamaan lähes koko kadun leveydeltä. Saneerauksen yhteydessä katurakenteet, valaistus ja istutukset uusitaan kokonaan ja hulevesien hallintaa parannetaan Green Street -rakenteilla.

Liikennejärjestelyjä vaiheittain

Liikennejärjestelyt etenevät vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa katu on poikki Tapionkadulla sekä Puutarhakadulla välillä Tapionkatu-Tellervonkatu. Jalankulun ja pyöräilyn reittimuutokset eri työvaiheiden aikana näkyvät kadulla vihreäpohjaisissa infotauluissa. 

Kulku kiinteistöille taataan kaikkien työvaiheiden aikana. Kadunvarren pysäköintipaikkojen määrä vähenee väliaikaisesti saneerauksen ajaksi. Läpiajoa Puutarhakadun ja Tapionkadun tienoilla kannattaa nyt välttää, jos se on mahdollista.

”Kun vajaa puoli vuotta jaksetaan rakentamisen haittaa, saadaan Puutarhakadulle täysin uusi entistä viihtyisämpi ilme”, rakennuttajainsinööri Erja Mutanen toteaa. 

”Hyöty hankkeesta on alueen asukkaita laajempi. Rankkasateet ovat osoittaneet, kuinka tärkeää hulevesien viivytyksen uusien menetelmien kehittäminen on”, hän jatkaa.

Kohteen rakennuttamisesta vastaavat Jyväskylän kaupunki ja Alva Yhtiöt Oy. Rakennustyöt kestävät marras-joulukuulle.

Puutarhakadun saneeraus toteutetaan kahdessa osassa. Saneerauksen ensimmäinen osa välillä Kyllikinkatu – Tapionkatu valmistui syksyllä 2019.

Asiasanat: