Hyppää pääsisältöön

1.6.2021

Lutakon satama kehittyy jatkuvasti. Nyt rakennushankkeet Lutakon satamankärjessä käynnistyvät. Osuuskauppa Keskimaa rakennuttaa alueelle saunaravintolan, Jyväskylän kaupunki yleisiä alueita ja Alva Yhtiöt Oy vesi- ja kaukolämpöverkostoa.
Kuva
Työmaa-aita ja liikennemerkki

Väliaikaiset muutokset kävelle ja pyörällä kulkeville

Sataman kärkiosa suljetaan turvallisuussyistä väliaikaisesti alueen rakentamisen ajaksi työmaan ulkopuoliselta liikenteeltä maanantaista 7.6. alkaen. Alue on suljettu ainakin loppuvuoteen asti. Sulku koskee ainoastaan satamankärjen aluetta, ei koko Lutakon satamaa.

Jyväsjärven rantaa seuraileva jalankulku- ja pyöräväylä suljetaan työmaa-alueen kohdalta. Opastettu ja esteetön kiertoreitti kulkee Schaumanin puistotien ja Lutakonpuiston kautta. Kerrostalojen suunnasta katsottuna Kuokkalan sillan vieressä olevat portaat säilyvät käytössä, mutta eivät ole esteettömät.

Katso väliaikainen kiertoreitti suurentamalla kuvaa klikkaamalla.

Pysäköinti

Yleinen pysäköinti työmaa-alueella ei ole käytössä työmaan aikana. Lutakonaukion puoleinen pysäköintialue on normaaliin tapaan käytettävissä.

Veneenlaskuluiska on väliaikaisesti pois käytöstä työmaan ajan

Sataman kärjen laiturirakenteet ovat käytössä koko työmaan ajan ja aluksille on pääsy työmaasta huolimatta. Veneiden veteenlaskuluiska poistuu käytöstä tämän veneilykauden ajaksi.
Alueen sulkeminen on välttämätön toimenpide kaikkien turvallisuuden takaamiseksi

Jyväskylän kaupunki toivoo jokaisen kunnioittavan kulkurajoitusta oman turvallisuutensa sekä työmaan turvallisuuden vuoksi. Kokemus on osoittanut, että työmaa-aitoihin itse tehdyt luvattomat kulkuaukot houkuttelevat myös muut alueella liikkujat käyttämään reittiä. 

”Ymmärrän kulkurajoituksen aiheuttaman harmituksen, mutta ensi kesänä meillä on satamankärjessä upea paikka ja uusi palvelu”, toteaa rakennuttajainsinööri Erja Mutanen.

Satamankärjen saunaravintola lisää Lutakon sataman ympärivuotisia palveluja. Lutakon satamasta on rakentunut ja rakentuu myös tulevaisuudessa viihtyisä oleskelualue tapahtumineen ja palveluineen.
 

Asiasanat: