Hyppää pääsisältöön

25.5.2021

Jyväskylän Puuppolan koululle on myönnetty Vihreä lipun –tunnustus korkeatasoisesta, suunnitelmallisesta ja osallistavasta ympäristökasvatustyöstä. Tunnustuksen myönsi ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi.
Kuva
Vihreä lippu -logo

-Olemme tehneet laadukasta ympäristökasvatustyötä jo yli kymmenen vuoden ajan, sillä Vihreä lippu myönnettiin Puuppolan koululle nyt 12. kerran, iloitsee rehtori Ulla Törmälä. 

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-school-ohjelmaa 

Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti, jossa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 maassa. Suomessa Vihreässä lipussa on mukana jo 95 000 lasta ja nuorta sekä 11 000 opettajaa ja kasvattajaa.  

Puuppolan koulussa koko kouluyhteisö on sitoutunut noudattamaan Vihreä lippu –tapoja 

Lukuvuoden 2020-2021 teemana Puuppolan koulussa on ollut kestävä kehitys, jota on käsitelty vuoden aikana aamunavauksissa, erilaisten tempausten muodossa sekä tietoiskuin. Koulun oppilaista ja aikuisista koostuva Vihreä lippu -raati järjesti vuoden aikana piirustuskilpailun, jossa kukin oppilas piirsi kuvan jokaisesta Vihreä lippu -tavasta. Näin Vihreä lippu -tavat muistuivat jälleen mieleen. Piirustuksista raati valitsi osuvimmat kuvat, ja ne monistettiin sekä laminoitiin koulun eri tiloihin näkyville. 

Kouluvuoden alussa ja lopussa tehdyt Vihreä lippu -kartoitukset kertoivat, että koulussamme oppilaat tietävät ja taitavat, kuinka energiaa säästyy, miten jätteet lajitellaan ja kuinka biojätteen määrä saadaan pysymään maltillisena - koulu saikin erinomaisen palautteen Vihreä lippu -toimintavuodestaan sekä saavutetuista tuloksistaan loppuraportissa. Esimerkiksi biojätteen määrä noin 300 oppilaan koulussa saatiin pysymään hyvin maltillisena koko lukuvuoden ajan, jolloin ruokalan biojäteastiaan ei juurikaan jätettä kertynyt - ehkäpä tähän siivittivät myös “Syö lautasesi tyhjäksi” -kisailut.  

-Vihreä lippu- toiminta on luonteva osa koulumme arkea. Olemme sitoutuneet säästäväisyyteen ja resurssiviisauteen koulumme kaikessa toiminnassa. Vihreä lippu –juhlaa vietämme koko koulun voimin maanantaina 31.5.2021, kertoo Ulla Törmälä.  

 

Lisätietoja: 
Rehtori Ulla Törmälä, Puuppolan koulu, puh. 050 5012917 
Vihreä lippu -ohjelma  
Keväällä 2021 myönnetyt Vihreä lippu –tunnukset