Hyppää pääsisältöön

24.5.2021

Jyväskylän koronatartuntojen määrä lähtenyt hienoiseen nousuun. Viime viikolla uusia tartuntoja ilmeni 12 kappaletta, kun aiemmalla viikolla niitä oli 8 ja viikolla 18 tartuntoja oli 6.
Kuva
Nainen kuuntelee kuulokkeilla maski kasvoillaan. Kuva Sami Lamminaho

Ilmaantuvuusluku Jyväskylässä on 13 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla on nyt rokotettu 44% yli 16-vuotiaista asukkaista.

Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmässä todettiin, ettei kaupunki avaa sisäliikuntapaikkoja vielä kesäkuun alussa vaan jatkaa seurantaa siitä, mihin suuntaan tartuntatilanne Jyväskylässä kehittyy. Ulkoliikuntaa voidaan harrastaa ilman kokoontumisrajoituksia, kunhan turvaväleistä huolehditaan. Kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleilla jatketaan toimintaa rajoitetulla osallistujamäärällä. Linjaus on voimassa 13.6. asti.

Kaupunki pitää voimassa omalle henkilöstölleen olevan suosituksen sopia etätöistä kaikissa niissä työtehtävissä, joissa etätyön tekeminen on mahdollista. Suositus on voimassa elokuun loppuun asti. Työntekijä ja esimies sopivat etätyöstä ja siinä huomioidaan myös lähityön mahdollisuus. Lähityö voi tulla kysymykseen, mikäli se auttaa työtehtävien hoitamisessa tai edistää työntekijän jaksamista pitkän etätyöjakson jälkeen. Työntekijän ollessa lähitöissä, työpaikalla on varmistettava koronaturvallisuus mm. maskienkäytöllä sekä turvaväleillä.

Yksityistilaisuuksia koskeva suositus osallistujamäärästä on kesäkuussakin 50 henkilöä. Näin ollen esimerkiksi ylioppilasjuhlat tulee järjestää porrastetusti ja turvavälejä noudattaen.

- Mikäli sää sallii, juhlia kannattaa viettää ulkona. Jos juhlia pidetään sisätiloissa, kannattaa osallistujia pyytää saapumaan porrastetusti, pitämään turvavälejä sekä huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta, Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä muistutti.

Maskisuositus on voimassa edelleen

Jyväskylän kaupunki muistuttaa myös, että laaja maskisuositus yli 12-vuotiaille on edelleen voimassa. Myös turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta tulee huolehtia.

- Keski-Pohjanmaan ja Päijät-Hämeen tautitilanteet muistuttavat siitä, että tilanne voi edelleen heikentyä nopeasti ja aiheuttaa nopeasti terveydenhuollon kuormittumisen. Tältä vältytään, kun noudatetaan turvavälejä, kokoonnutaan mahdollisuuksien mukaan ulkoilmassa ja käytetään maskeja. Rokotukset etenevät koko ajan ja joka päivä harpotaan kohti tilannetta, jossa suosituksista voidaan luopua kokonaan, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä totesi kokouksessa.

Suosituksia tarkastellaan seuraavan kerran 7.6.2021 olevassa poikkeusolojen johtoryhmän kokouksessa. Tuolloin käydään läpi sisäliikunnan harrastusmahdollisuuksien laajempi avaaminen kaupungin liikuntatiloissa sekä yksityistilaisuuksia koskevan suosituksen jatko. 

Jyväskylässä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset  

Lisätietoja:

  • Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 336 2819
  • Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486
  • Jyväskylän kaupungin ylilääkäri Johanna Tuukkanen, p. 050 572 4205
  • Jyväskylän sivistyspalveluiden toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 050 584 8987
Asiasanat: