Hyppää pääsisältöön

21.5.2021

Jyväskylän kaupungin Leirikallion ja Mämminiemen virkistysalueiden kesäkausi alkaa maanantaina 31.5.2021. Alueiden hoidosta ja valvonnasta vastaa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut. 
Kuva
Mämminiemen virkistysalueen venepaikka

Mämminiemen virkistysalueelle kulkeminen ensisijaisesti veneellä vesiteitse

Ulkoilu ja luontomatkailu on kasvattanut suosiotaan viimeisen vuoden aikana. Suosion kasvu on näkynyt myös Jyväskylän kaupungin ylläpitämän Mämminiemen virkistysalueen käyttäjämäärien kasvuna ja autojen runsaana määränä. Alueella vierailevien suurien ihmismäärien takia alueen luonnossa ja kasvillisuudessa on alkanut näkymään vahingoittumisen merkkejä. Autoliikenteen suuri määrä ja tienvarsipysäköinti on vaikeuttanut alueen kapeilla teillä liikkumista sekä kasvattanut turvallisuusriskiä. Runsas tienvarsipysäköinti on vaikeuttanut alueen asukkaiden liikkumista sekä hankaloittanut pelastusajoneuvojen sekä muiden suurien ajoneuvojen, kuten jäteautojen, turvallista pääsyä ja liikkumista alueella. Mämminiemen virkistysalueella pysäköinti tapahtuu siihen osoitetulla pysäköintialueella, jossa on tilaa 10 autolle.  Kevään aikana alueelle johtavilla teillä on myös havaittu kelirikkoja ja vilkas liikenne on huonontanut teiden kuntoa. Alueen luonnon ja kasvillisuuden suojelemiseksi, turvallisen liikennöinnin ja teiden huonon kunnon takia Mämminiemen virkistysalueelle kulkeminen tapahtuu ensisijaisesti veneellä vesiteitse. 

Mämminiemen ulkoilu-, veneily- ja virkistysalue sijaitsee Toivakan kunnan alueella Haukanmaalla, Pohjois-Päijänteellä Ristiselän rannassa (itäpuoli). Alue on ulkoilijoiden vapaassa käytössä ja sinne pääsee parhaiten veneellä Päijännettä pitkin. Virkistysalueen pohjoisella puolella on kaksi venelaituria, joissa on yhteensä 11 poijupaikkaa. Pohjoispuolen veneilijöiden olosuhteita on parannettu edellisten vuosien aikana uusimmalla toinen venelaituri ja kunnostamalla toisen venelaiturin käyntisilta. Eteläpuolella on kuusi poijupaikkaa ja vuonna 2016 valmistunut päälaituri. Uimarannalle on rakennettu uimakoppi vaatteiden vaihtoa varten. Tänä vuonna yleisiä saunavuoroja Mämminiemessä ei järjestetä turvallisuussyistä. 

Leirikallion virkistysalueen mökit vuokrattavissa

Leirikallio on Päijänteen rannalla Mämminiemen välittömässä läheisyydessä sijaitseva upea leiripaikka. Aluetta vuokrataan yksityisvarauksin. Alueella on vuokrattavissa kaksi mökkiä. Alamökissä mahtuu yöpymään neljä ihmistä ja ylämökissä parvi mukaan luettuna noin 4 – 8 yöpyjää. Leirikallion varaushakemuksessa täytetään hakulomake, joka lähetetään sähköpostilla liikuntapalvelujen varausyksikköön. Leirikallion mökkivuokra on 90 euroa vuorokaudelta. Lisätietoa virkistysalueista, niiden käytöstä ja varaamisesta liikuntapalvelujen Virkistysalueet-verkkosivuilla 

Lisätietoja 

Janne Ahola, vastaava liikuntapaikkahoitaja
p. 050 590 6163, janne.ahola[a]jyvaskyla.fi

Mämminiemen virkistysalueen koordinaatit veneilijöille

Eteläpuolen koordinaatit 62°06,4`N, 25°80,5`E

Pohjoispuolen koordinaatit 62°06,7`N, 25°80,9`E