Hyppää pääsisältöön

6.5.2021

Jyväskylän kuntokatsastuspisteet löydät väliltä Satama - Alban ranta, Harjulta sekä Palokan liikuntapuistosta.
Kuva
Nainen ja mies sataman kuntokatsastuspisteellä

Jyväskylän kaupunki ylläpitää kolmea eri puolella kaupunkia sijaitsevaa kuntokatsastuspistettä yhteistyössä Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKESin kanssa. Katsastuspaikat löytyvät Jyväskylästä Rantaraitilta, Harjulta sekä Palokan liikuntapuistosta.

Kuntokatsastuspisteet ovat ulkona kävelyväylien varrella, kaikkien saavutettavissa sekä käytettävissä ympärivuorokautisesti. Kuntokatsastuspisteillä omaa kuntoa voi testata kävellen tai juosten. Pisteillä olevat opastaulut antavat lisäohjeita testaamiseen. Testissä kuljetaan tasaista vauhtia 0,8–3,0 kilometrin mittainen testireitti, jonka jälkeen ajan ja arvioidun rasitustason perusteella saa palautteen kuntotasosta. Käyttö on maksutonta eikä vaadi erityisvälineitä, tarvitset vain kellon ajanottoa varten.

Testin tekemisen jälkeen tulokset voi halutessaan syöttää kuntokatsastuksen verkkosivuille, josta voi saada lisätietoa omassa kunnosta sekä seurata kunnon kehittymistä.

Katso Jyväskylän kaupungin tekemä ohjevideo liikuntapalvelujen YouTube-kanavalta Sataman kuntokatsastuspisteeltä ja ota helpot vinkit kuntotestin tekemisestä talteen. Tutustu testiin ja haasta vaikka kaveri mukaan! 

Lisätietoja kuntokatsastuspisteistä Likesin Kuntokatsastuspisteiden nettisivulla

 

Lisätietoja

Terveysliikunnan vastaava liikunnanohjaaja Elina Oinonen
p. 050 312 5423, elina.oinonen[a]jyvaskyla.fi