Hyppää pääsisältöön

27.4.2021

Liikuntapääkaupunki haastaa kuntalaiset kerryttämään kävelykilometrejä ja samalla tutustumaan Jyväskylän upeisiin kävelyreitteihin sekä ulkoilumahdollisuuksiin.
Kuva
Suomen Ladun kävelykipinä-haasteen banneri

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä on ottanut vastaan Suomen Ladun ja Tahko Pihkala -seuran valtakunnallisen kävelyhaasteen. Haasteen tarkoituksena on innostaa mahdollisimman moni kuntalainen kävelemään ja löytämään kävelystä uuden kipinän liikkumiseen. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Jyväskylän kaupunki haluaakin haastaa nyt kuntalaiset Liikuntapääkaupungin  hengessä kerryttämään kävelykilometrejä ja samalla tutustumaan Jyväskylän upeisiin kävelyreitteihin ja ulkoilumahdollisuuksiin. Kävely on helppo tapa lisätä liikettä arkeen ja saada ”ilmaisia” terveyshyötyjä. Kävely muun muassa kohottaa kestävyyskuntoa, vahvistaa alaraajojen- ja asentoa ylläpitäviä lihaksia, tekee hyvää nivelille ja auttaa ehkäisemään monia pitkäaikaissairauksia.

Liikuntapääkaupungissa käveltävää baanaa riittää, sillä kaupungin katuverkkoon kuuluvia kävely- ja pyöräväyliä on noin 490 kilometriä sekä satoja kilometrejä kuntoratoja. Voit kerryttää kilometrejä esimerkiksi Suomen suurimman ulkokuntosalin Rantaraitin varrella, nauttia kaupunkiympäristön vehreydestä Kehä Vihreällä tai suunnata vaikkapa yhdelle kaupungin kymmenestä luontopolusta.

Kävellään koko kesä!

Kävelykipinä-haasteessa kannustetaan kävelemään paitsi koko toukokuu, myös koko kesä ja syksy. Jokainen voi kirjata kävelemänsä matkan Suomen Ladun nettisivuilla Kävelykilometrikisa-sivulle ja kerätä omalle yhdistykselleen tai joukkueelleen mahdollisimman monta kilometriä koko kevään ja kesän ajan.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta Maaottelumarssista, johon 1,5 miljoonaa suomalaista aikanaan osallistui. Nyt voimme laittaa lukemat uusiksi ja kannustaa mukaan niin nuoret kuin vanhatkin, joten lähdetään yhdessä liikkeelle ja otetaan kaveritkin mukaan. Voit olla mukana yksityisenä henkilönä tai kerätä oman porukan ja haastaa mukaan myös muita henkilöitä!

Jaa kuvat kävelylenkeiltäsi somessa käyttämällä hashtageja #kävelykipinä ja #liikuntapääkaupunki.

Tutustu Suomen Ladun Kävelykipinä-haasteeseen Suomen Ladun verkkosivuilla 

Lisätietoja

Aikuisten vastaava liikunnanohjaaja Elina Oinonen
p. 050 312 5423, elina.oinonen[a]jyvaskyla.fi