Hyppää pääsisältöön

26.4.2021

Jyväskylän kaupunki on koonnut nuorten, maahanmuuttajien ja työttömien työnhakijoiden palveluita nyt saman katon alle osoitteeseen Asemakatu 4. Tilat avataan 3.5.2021. Osa palveluista toimii aluksi etänä.
Kuva
Kuva Asemakatu 4 -rakennuksesta

Uusiin tiloihin muuttavat toukokuun alussa Nuorten talo (muun muassa nuorisovastaanotto ja Ohjaamo), työllisyyspalvelut ja Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilu. Jyväskylän nuorten aikuisten palvelukeskus J-Nappi muuttaa tiloihin toukokuun puolivälin jälkeen.  

Palvelutori yhdistää kaupungin palveluita

Keskelle Jyväskylän keskustaa syntyy kaupungin eri palveluita yhdistävä palvelutori, jonne asiakkaiden on helppo tulla. Asemakatu 4:ssä työskentelee Jyväskylän kaupungin työntekijöitä, kuten esimerkiksi omavalmentajat, etsivät nuorisotyöntekijät, nuorisotyöntekijät, päihdesairaanhoitaja, sosiaaliohjaaja, sosiaalityöntekijä, psykologi ja lisäksi myös Kelan ja TE-toimiston asiantuntijoita. 

Palvelutorin tarjontaa täydennetään ja kehitetään jatkuvasti sen mukaan, millaisia palveluita asiakkaat tarvitsevat. Koronaepidemian rajoitusten vuoksi työnhakija-asiakkaita palvellaan toistaiseksi ajanvarauksella ja etäyhteyksillä. Nuorten ja maahanmuuttajien palvelut toimivat pääasiassa paikan päällä ja ovet ovat avoinna ilman ajanvaraustakin. Osa palveluista toteutuu pääosin ajanvarauksella.

Rinnalla kulkeminen helpottuu

Asemakatu 4:n asiantuntijoilla on yhteinen tavoite hoitaa asiakkaiden asioita saumattomasti ja nopeuttaa asiakkaiden pääsyä palveluihin.

-    Kun työnhakua ja nuorten hyvinvointia edistävät palvelut sekä eri näiden eri palveluiden asiantuntijat ovat lähellä toisiaan, voidaan varmistua paremmin siitä, että asiakkaat saavat apua oikeaan aikaan. Yhteistyö on erityisen tärkeää varsinkin niiden asiakkaiden kohdalla, joiden voimavarat eivät riitä juuri sillä hetkellä soittamaan ja varaamaan erilaisia aikoja palveluihin. Yhteisen palvelutorin asiantuntijat voivat varata kunnan sisällä asiakkaalle esimerkiksi psykologin ajan, ennen kuin työnhaku on ajankohtaista, kertoo Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilun johtaja Hanna Lähteelä.

Nuorten talo kokoaa nuorten palveluja yhteen osoitteeseen

Nuorten talo avaa ovensa uusissa tiloissa heti 3.5. alkaen rakennuksen toisessa kerroksessa. Nuorten talossa nuori saa avun, ohjauksen ja tuen elämän eri osa-alueisiin yhdestä paikasta. Toiminnassa huomioidaan sekä kasvokkain tarjottavat että virtuaaliset palvelut. 

Nuorten talossa toimivat Ohjaamo, J-Nappi ja Nuorisovastaanotto. Etsivä nuorisotyö ja seinätön työpajatoiminta jalkautuu myös tarpeen mukaan Nuorten talolle.  

-    Nuorten taloon ovat tervetulleita kaikki alle 30-vuotiaat nuoret. Nuorten talossa etsimme yhdessä ratkaisuja nuorta koskettaviin asioihin. Niin pientä asiaa ei ole, ettei sen kanssa voisi meille tulla käymään, kertoo Nuorten talo -hankkeen hankepäällikkö Tuija Kautto.

Nuorten talo -hanke on Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden hallinnoima ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittama kaksivuotinen hanke, joka käynnistyi 1.9.2020. Hankkeen rahoittajana toimii Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hanke päättyy 31.8.2022.

Maahanmuuttaneiden palvelut ovat olleet avoinna alkuvuodesta lähtien

Maahanmuuttaja-asiakkaita palvelevat Osaamiskeskus-hanke ja International Jyväskylä - Info Center ovat ottaneet asiakkaita vastaan Asemakatu 4:n alakerroksessa alkuvuodesta lähtien. International Jyväskylä - Info Center on monikielinen palvelupiste, josta voi saada ohjausta ja neuvontaa arjen asioihin 16 eri kielellä. Jyväskylän maahanmuuttaneiden osaamiskeskus edistää maahanmuuttaneiden työllisyyttä ja osaamisen tunnistamista.
 

Lisätietoja:

Päivi Pöntinen 
työllisyysjohtaja
p. 050 576 0579 
paivi.pontinen@jyvaskyla.fi 

Hanna Lähteelä 
Jyväskylän seudun työllisyyskokeilun johtaja 
p. 050 373 6040 
hanna.lahteela@jyvaskyla.fi
Päivi Kalilainen
palvelujohtaja, perheiden ennaltaehkäisevät palvelut
p. 050 370 0245
paivi.kalilainen@jyvaskyla.fi

Ulla Kuittu
palvelujohtaja, sosiaalipalvelut
p. 050 353 8310
ulla.kuittu@jyvaskyla.fi

Katariina Soanjärvi
nuorisopäällikkö
p. 050 350 7939
katariina.soanjarvi@jyvaskyla.fi

Tuija Kautto
hankepäällikkö, Nuorten talo -hanke
p. 050 344 9671
tuija.kautto@jyvaskyla.fi