Jyväskylän kaupungintalon valtuustosali pääsee kirkkomusiikin vavahduttavimman teoksen päänäyttämöksi Jyväskylä Sinfonian pääsiäiskonsertissa keskiviikkona 31.3. Konserttia tähdittävät sopraano Kajsa Dahlbäck sekä mezzosopraano Monica Groop. Konsertin johtaa viulisti Kreeta-Maria Kentala.

Täältä pääset konserttiin.

Lue lisää konsertista

Kreeta-Maria Kentala
Kajsa Dahlbäck
Monica Groop

Lisätietoja:
viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Suvi Lindell-Mäkelä, 0400 640 109, suvi.lindell-makela [at] jyvaskyla.fi

Täältä pääset konserttiin.

Konsertin käsiohjelma löytyy täältä.


Pergolesin Stabat Materin murhe ja suru kääntyy valovoimaisten naissolistien sopraano Kajsa Dahlbäckin ja mezzosopraano Monica Groopin voimalla voimaannuttavaksi kokemukseksi. Kokonaisuuden kruunaa barokkiekspertti Kreeta-Maria Kentala, joka viimeistelee pääsiäiselämyksen Händelin majesteettisen puhdistavalla Vesimusiikilla.

Jyväskylän kaupungintalolla taltioitu konsertti esitetään Jyväskylä Sinfonian YouTube-kanavalla keskiviikkona 31.3. klo 19. Konserttitallenne on kaikkien vapaasti katsottavissa kuukauden ajan 30.4. saakka.

Viulisti Kreeta-Maria Kentala on Suomen vanhan musiikin liikkeen uranuurtaja, joka on kotonaan solistina, johtajana ja pedagogina niin barokin, klassisen ja romantiikan ajan musiikin kuin kansanmusiikinkin parissa.

Sopraano, musiikin tohtori Kajsa Dahlbäck on kokenut vanhan ja nykymusiikin tulkitsija. Hän on esiintynyt Suomen kansallisoopperassa, monien kaupunginorkesterien solistina sekä kansainvälisesti festivaaleilla. Dahlbäck on perustanut Vaasa Baroque-festivaalin ja toimii sen taiteellisena johtajana. Dahlbäck toimii Novia ammattikorkeakoulun klassisen ja barokkilaulun lehtorina Pietarsaaressa.

Oopperalaulaja ja mezzosopraano Monica Groop on esiintynyt tunnetuissa ooppera – ja konserttitaloissa ympäri maailmaa yhteistyössä kuuluisten kapellimestareiden kanssa. Monipuolisella urallaan Groop on yhdistänyt barokkimusiikin, oopperan, resitaalit, sinfonia- ja kamarimusiikin sekä laajasti tunnustusta saaneen levytuotannon, joka sisältää yli 80 levyä. Hänelle myönnettiin Pro Finlandia-mitali 2005, ja hän on Ruotsin Kuninkaallisen Musiikkiakatemian jäsen. Groop on perustanut Pellingin musiikkipäivät ja toimii sen taiteellisena johtajana.


Täältä pääset Jyväskylä Sinfonian YouTube-kanavalle.