Jyväskyläläinen musiikkialan moniottelija ja bandoneontaiteilija Sandås valjastaa musiikkialan tuntemuksensa sekä laajat verkostonsa Jyväskylä Sinfonian käyttöön vastaavan tuottajan roolissa 6.4. alkaen.

Lisätietoja:
Emma Anttila, intendentti
0400 872 168, emma.anttila [at] jyvaskyla.fi

Henrik Sandås (s. 1981) on Säynätsalossa asuva bandoneontaiteilija, tuottaja, sovittaja, orkesterinjohtaja ja musiikkialan yksityisyrittäjä. Sandås on koulutukseltaan Musiikkipedagogi AMK ja omaa hyvin laajan työkokemuksen monilta musiikkialan osa-alueilta. Vuodesta 2016 lähtien Sandås on toiminut yksityisyrittäjänä, tuottaen omia ja yhtyeidensä konsertteja, kiertueita ja levytyksiä Suomessa ja ulkomailla. Sandås tunnetaan erityisesti Tanguedia Quintet, Nuevo Quinteto Otra Vez, Quartet Ajaton ja Henrik Sandås Quintet -yhtyeiden bandoneonistina.

Viime vuosina hän on erityisesti työskennellyt eri sinfonia- ja kamariorkestereiden solistina, kapellimestarina ja sovittajana mm. ”Tango del Ángel” -projektin puitteissa. Lisäksi useat kotimaiset orkesterit kuten Tapiola Sinfonietta, Turun Filharmoninen orkesteri ja Tampere Filharmonia ovat tilanneet häneltä produktioita. Sandås on myös tehnyt yhteistyötä lukuisten eri solistien, tanssijoiden, koreografien ja kapellimestareiden kanssa Suomessa ja ulkomailla.

Sandås kertoo siirtymisen Jyväskylä Sinfonian vastaavan tuottajan tehtäviin olevan luonnollinen jatkumo hänen viime vuosien yhteistyölle eri kaupunginorkestereiden kanssa.

- Koen saavuttaneeni muusikkona sen, mistä nuorena haaveilin. Haluan nyt olla osa isompaa kokonaisuutta ja tehdä käytännönläheistä työtä, jossa voin monipuolisesti hyödyntää kaikkea sitä kokemusta mitä urani aikana olen kerännyt, Sandås toteaa.