Hyppää pääsisältöön

19.3.2021

Jyväskylän kaupunki on keskeyttänyt rokottamisen AstraZenecan rokotteella. Syynä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) päätös keskeyttää AstraZenecan rokotteen antaminen Suomessa, kunnes rokotteen turvallisuudesta saadaan lisää tietoa. Keskeytys astuu voimaan välittömästi.
Kuva
Kaupungin koronarokotusten ajanvaraussivut tietokoneen ruudulla.

THL tiedotti tänään, että Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan Suomessa on ilmoitettu kaksi aivolaskimotukosta 4-10 päivää AstraZenecan koronarokotteen saamisen jälkeen. Molemmilla sairastuneilla henkilöillä on verisuonitukokseen liittyviä lääketieteellisiä riskitekijöitä. Potilaiden tutkimukset ovat yhä kesken.

Varovaisuusperiaatteen mukaisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päättänyt keskeyttää AstraZenecan rokotteen antamisen Suomessa, kunnes tapauksista on lisää tietoa ja mahdollisen syy-seuraussuhteen olemassaoloa voidaan arvioida.

Keskeytys astuu voimaan välittömästi. Tilanne arvioidaan ensi viikon aikana ja rokotukset AstraZenecan rokotteella jatkuvat aikaisintaan maanantaina 29.3.  

Rokotukset muilla koronarokotteilla jatkuvat Jyväskylässä normaalisti.

Lisätietoja THL:n sivuilla.