Jyväskylä Sinfonian pitkän linjan muusikko Risto Keinänen on säveltänyt ja sovittanut Jyväskylän päiviä varten kappaleen Kellot kahdelle trumpetille ja kahdelle käyrätorvelle. Kappale juhlistaa Jyväskylän kaupungin syntymäpäivää maanantaina 22.3.

Lisätietoja:
Suvi Lindell-Mäkelä
viestintä- ja markkinointikoordinaattori,
0400 640 109, suvi.lindell-makela [at] jyvaskyla.fi

Vaskikvartetin kokoonpanoon kuuluvat Jyväskylä Sinfonian trumpetistit Zoltan Köver ja Mailis Ben Romdhane sekä käyrätorvistit Jussi Järvenpää ja Juha Keskinen.

-Muusikkokollega Zoltan kysyi, onko minulla mitään fanfaarityyppistä kappaletta vaskikvartetille. Vastasin että ei, mutta tehdään. Kappale syntyikin hyvin nopeasti samana päivänä. Idea kappaleeseen lähti liikkeelle siitä, kun yhtenä sunnuntaiaamuna kaikki keskustan kirkonkellot soivat. Silloin ajattelin, että vau mikä elämys! kertoo kappaleen säveltäjä Risto Keinänen.

Hiljattain eläköitynyt Keinänen on soittanut yli 40 vuotta fagottia Jyväskylä Sinfonian riveissä. Hän yllättyi iloisesti kuultuaan, että hänen säveltämänsä kappale saa tällaisen kunniatehtävän Jyväskylän syntymäpäivien ajaksi.

Kappale aloittaa uuden perinteen Jyväskylän kaupungin syntymäpäiväviikolla

Kellot -kappale soi Jyväskylän Harjulta tutun iltasoiton tapaan koko Jyväskylän syntymäpäiväviikon ajan klo 18, maanantaista 22.3. lähtien sunnuntaihin 28.3. saakka. Kellot-kappale soi Harjulta myös jatkossa aina Jyväskylän Päivien aikana. Kappale videoidaan ja video julkaistaan Jyväskylän kaupungin virallisena syntymäpäivänä maanantaina 22.3. Video on katsottavissa niin Jyväskylä Sinfonian kuin Jyväskylän kaupungin some-kanavilla.