Hyppää pääsisältöön

18.2.2021

Kuva
Kadyn ja Liikunnan Riemun urheilijoita ryhmäkuvassa Taklaa korona videon -kuvauksissa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Liikuntapääkaupunki Jyväskylä taklaa koronapeikon yhdessä liikuntaseurojen kanssa juuri julkaistulla videolla. Nyt jos koskaan tarvitaan sitä paljon puhuttua turnauskestävyyttä, sillä loppusuora häämöttää jo. Jokainen urheilija ja liikuntaa harrastava tietää, että viimeistään näillä main alkaa hapottaa ja turnausväsymys painaa, mutta lopulta sitkeys ja määrätietoisuus palkitaan. Video muistuttaa edelleen huomioitavista korona-kauden ohjeista tavalla, joka jokaisen liikuntaa harrastavan, ammatikseen urheilevan tai siitä muuten elantonsa saavan, sekä kaikkien meidän penkkiurheilijoiden on helppo allekirjoittaa.

Mukana seurojen ykköstykit

Seurat lähtivät mukaan Jyväskylän kaupungin tuottamaan videoon ykkösketjuillaan. Videolta voi bongata useita jyväskyläläisiä huippu-urheilijoita: moninkertaisen SE-uimari Mimosa Jallown, 100 metrin juoksun Suomen mestari Viljami Kaasalaisen, JYP-kapteeni Jani Tuppuraisen ja NHL- ja JYP-maalivahti Veini Vehviläisen, Happeen salibandyikonit Peter Kotilaisen johdolla, TeamGym Suomen mestareita, liigafutaajia Kadystä ja Liikunnan Riemusta sekä JBA:n koripalloilijoita. Kaikkia heitä yhdistää tinkimätön treenaaminen ja korkealle asetetut tavoitteet. He tietävät mitä menestyminen vaatii niin itseltä kuin tukijoukoilta.
Kaupunki pyysi ykkösketjua videolle haastavassa koronatilanteessa, eikä kukaan kieltäytynyt. Samaa sitoutumista asiaan osoitti videotuotannon yhteistyökumppaniksi valikoitunut paikallinen viestintätoimisto Noveltive sekä jyväskyläläislähtöinen ohjaaja Otso Alanko.

Video on julkaistu 18.2.2021 ja katsottavissa Jyväskylän kaupungin YouTube-kanavalla.

Taklataan korona yhdessä -video seurojen vapaaseen käyttöön

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä on tuottanut korkealaatuisen videon seurojen vapaaseen käyttöön. Video on näkyvillä jo tulevana viikonloppuna 20.-21.2. Jyväskylässä Jyväskylän kenttäurheilijoiden järjestämissä yleisurheilun SM-hallikisoissa sekä SKI-Jyväskylän järjestämissä nuorten SM-hiihdoissa. Videon toivotaan leviävän laajasti myös seurojen omissa kanavissa muistuttamassa korona-ajan tärkeimmistä säännöistä: pitää olla valmiina, pitää hallita tekniikka, pitää luottaa kaveriin, pitää kunnioittaa vastustajaa ja ylittää itsensä. Kun nämä urheilun lainalaisuudet huomioi myös korona-ajan toimintaohjeissa, ollaan pitkällä taistelussa maailmanlaajuisen pandemian kukistamisessa paikallisesti. Lisäksi tarvitaan tietenkin yhteistä sitoutumista pelisääntöihin. Tästä onkin Jyväskylässä jo näyttöjä, sillä Jyväskylässä pariinkin otteeseen kohonneet tartuntaluvut on saatu joka kerta kuriin saumattomalla yhteistyöllä ja tehokkailla kohdennetuilla toimilla, jota on kiitelty Suomen hallitusta myöten.
Näillä eväin liikuntapääkaupunki Jyväskylä kääntää tämänkin mittelyn voitoksi, taklataan korona yhdessä!

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä elää ja hengittää liikunnasta ja hyvinvoinnista

Jyväskyläläisten seurojen halu lähteä mukaan hyvän asian puolesta, kertoo liikuntapääkaupungin hengestä ja yhteisestä sitoutumisesta liikunnan ja urheilun eteen tehtävään työhön. Kaikilla on vankka yhteinen tahto panostaa kaupunkilaisille tärkeään liikunta- ja urheilutoimintaan: niin lasten, nuorten kuin aikuisten harrastustoimintaan, tavoitteelliseen kilpailutoimintaan sekä korkeatasoiseen tutkimukseen, valmennukseen ja ohjaukseen. Liikunta tarjoaa Suomen liikkuvimmille kaupunkilaisille elämyksiä ja hyvinvointia.
 
Liikuntapääkaupunki Jyväskylässä liikunta ja urheilu ovat myös yhä useamman elanto. Suhteessa väkilukuun liikunnasta ja urheilusta leipänsä saavien joukko on Suomen kärkeä. Joukossa on ammattilaisurheilijoita, valmentajia, seurojen ja lajiliittojen työntekijöitä, liikuntapaikkayrittäjiä ja liikunnanohjaajia sekä tapahtumajärjestäjiä, mutta myös Kilpa-ja huippu urheilun tutkimussäätiö KIHUn, Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKESin ja Suomen ainoan liikuntatieteellisen tiedekunnan sekä ammattikorkeakoulun tutkijoita, asiantuntijoita ja opettajia. 

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- Viestintäpäällikkö Antti Laukkarinen, p. 014 266 4011
- Liikuntapääkaupunki Jyväskylä projektipäällikkö Jon Salminen p. 014 266 0880