Hyppää pääsisältöön

18.1.2021

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut valmistelee strategista toimintasuunnitelmaa eli Nuorisoplääniä omien palveluidensa kehittämistä varten. Toiminnan kehittämiseksi halutaan kuulla nuorten mielipiteitä ja kehittämisehdotuksia.
Kuva
Nuori räppää Veturitalleilla studiossa

Kysely sisältää kysymyksiä Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden omasta toiminnasta sekä siitä, onko toiminta kiinnostavaa tai tärkeää. Nuorisopalvelut toivoo ideoita ja toiveita toiminnan sisältöön, ehdotuksia siitä minkä ikäisille toimintaa tulisi järjestää sekä mielipiteitä tiedon löydettävyydestä ja saavutettavuudesta. Kyselyyn voidaan vastata joko suomeksi tai englanniksi.

Anonyymin kyselyn vastauksista ei voida tunnistaa ketään. Kyselyn lopuksi vastaaja voi halutessaan leffalippujen arvontaan vastaajien kesken. Yhteystiedot kerätään erillisellä lomakkeella eikä niitä voida yhdistää vastauksiin. 

Kysely on avoinna 14.2.2021 saakka Webropolissa

Jyväskylän kaupungin nuorisotyössä nuorten toiveet ovat tärkeitä

Nuorisopalvelut tarjoaa erilaisia palveluita nuorten vapaa-ajalle ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen, yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tärkeää kaikissa järjestetyissä toiminnoissa ja palveluissa ovat nuoret ja nuorten omat toiveet.  

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestää nuorisotyötä Jyväskylän eri asuinalueilla, joissa sijaitsee kymmenen nuorisotilaa tai muuta nuorten tilaa. Nuorisotyötä tehdään myös liikkuvasti, verkossa ja kouluilla.

Nuorten taidetyöpaja tarjoaa työkokeilua, toimintaa ja ohjausta nuorille, jotka ovat ilman töitä tai opiskelupaikkaa. Nuorten tieto- ja neuvontatyö tukee ja neuvoo Jyväskylän nuoria pääsääntöisesti verkossa.  Ohjaamo Jyväskylä on alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen palvelupiste, josta saa ohjausta ja neuvontaa työllistymiseen, koulutukseen, hyvinvointiin ja muihin arjen asioihin. Etsivä nuorisotyö auttaa 15–29-vuotiaita nuoria selkiyttämään elämäntilannetta ja tulevaisuudensuunnitelmia.

Nuorisopalvelujen erityisnuorisotyöntekijöitä toimii esimerkiksi moniammatillisessa Ankkuri-ryhmässä ja Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa nuorten kohtaamispaikka Bostarissa.

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen verkkosivut: 
www.jyvaskyla.fi/nuoriso 
 


 

Lisätiedot: 

Jorma Nieminen
kehittämisasiantuntija 
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut 
p. 050 311 8975
jorma.nieminen(at)jyvaskyla.fi

Pauliina Lahtinen
Koordinaattori
Maakunnallisen nuorisotyön koordinointihanke
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut 
p.  050 4620813 
pauliina.lahtinen(at)jyvaskyla.fi