Hyppää pääsisältöön

31.12.2020

Jyväskylän Tapiolan päiväkodista on määrätty 15 lasta ja henkilökunnan jäsentä karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia 5.1.2021 saakka.
Kuva
Liiduilla asfalttiin piirretty koronavirus. Kuva Jaana Pinson

Karanteeni ei koske koko päiväkotia, vaan niitä lapsia ja henkilökunnan jäseniä, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan mahdollisen altistumisen piirissä. Terveydenhuolto on tavoittanut henkilökohtaisesti kaikkien mahdollisesti altistuneiden lasten huoltajat ja perheet ovat saaneet tiedon karanteenista. Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset ja henkilökunta voivat tulla päiväkotiin normaalisti.

Tapiolan päiväkoti on kantakaupungin alueella ainoa päivähoitopaikka, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa. Päiväkodissa on vuorohoidossa useiden eri päiväkotien lapsia eri puolilta Jyväskylää. Vuorohoito jatkuu kaikkien perheiden osalta Tapiolassa normaalisti.

- Jos terveydenhuollosta ei ole soitettu perheille, ei karanteeni koske heitä. Tapiolan päiväkotiin voi siten saapua normaalisti eikä esimerkiksi erillistä tarkistussoittoa tarvitse tehdä, päivähoidon palvelujohtaja Tarja Ahlqvist toteaa.  

Karanteeniin jäävien lasten huoltajia on ohjeistettu, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Kaikki mahdollisesti altistuneet lapset ohjataan myös koronatestiin.  

Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta, joka on tässä tapauksessa ollut tapaninpäivänä 26.12.2020.  

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen  

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.    

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on luettavissa verkossa. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.   

Lisätietoja: varhaiskasvatuksen palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, Jyväskylän kaupunki p. 014 266 3269 ja Jyväskylän kaupungin ylilääkäri Johanna Tuukkanen, p. 014 266 9669
 

Asiasanat: