Hyppää pääsisältöön

26.11.2020

Kuva
Näytteenottaja valmistelee koronatestien välineitä. Kuva Outi Kaakkuri
Koronatilanne jatkaa heikkenemistään Jyväskylässä. Kuluvalla viikolla torstai-iltapäivään kello 14.00 mennessä kaupungissa on todettu jo 55 uutta tartuntaa. Viime viikolla tartuntoja oli koko viikon aikana 48.

Erityisen huolestuttavaa on se, että tartuntoja on nyt useammassa tartuntaketjussa ja lisäksi yhä useamman tartunnan alkuperä jää jäljitystyössä epäselväksi. Tartuntoja on eniten tällä hetkellä 16-25-vuotiaiden nuorten keskuudessa.

- Meillä on käsissämme selvästi heikoin tilanne koko koronatilanteen alkamisen jälkeen. Tartuntamäärä tulee tällä viikolla nousemaan lähelle sataa ja tartuntojen ilmaantuvuusluku nousee heittämällä. Jos sama malli jatkuu, tulemme ottamaan Uudenmaan tautitilanteen kiinni parissa viikossa ja täysi tilanne on alkaa olla päällä joulun aikaan, toteaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä. 

Tilanteesta johtuen kaupunginjohtaja on kutsunut huomiselle koolle ylimääräisen kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän kokouksen. Siellä tullaan arvioimaan nykyisten suositusten ja rajoitusten riittävyys sekä ottamaan käyttöön uusia suosituksia mm. kokoontumisia ja mahdollisesti harrastustoimintaa koskien. 

- Olemme seuranneet nyt tarkasti sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistusta ja arvioitavana on, miten pysäytämme tartuntojen leviämisen. Tilanne on erittäin vakava ja teemme nyt kaikkemme, että ennalta ehkäisevillä toimilla voidaan tartuntojen leviämiselle laittaa stoppi, kaupunginjohtaja Timo Koivisto tiivistää.

Koivisto vetoaa tiukasti jokaiseen jyväskyläläiseen nykyisten suositusten noudattamiseksi.

- Meillä on ollut kaksi kertaa aiemminkin tilanne lähellä karata käsistä ja ne on saatu kiinni mm. noudattamalla maskisuositusta sekä kokoontumisia rajoittamalla. Nyt vetoankin jokaiseen jyväskyläläiseen, että pysähdymme miettimään, mitkä menot ovat välttämättömiä. Noudattakaa myös ohjeita turvaväleistä, maskeista ja käsihygieniasta. Yhteispeli ratkaisee ja jos suunta käännetään, voidaan joulua viettää kohtuullisen rauhallisin mielin, Koivisto tiivistää.

Poikkeusolojen johtoryhmästä tiedotetaan huomenna erikseen. 

Timo Koiviston terveiset asukkaille on nähtävillä oheisella videolla 

Lisätietoja: Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä, p. 050 522 0486 tai poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 050 3362 819
 

Asiasanat: