Hyppää pääsisältöön

7.10.2020

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan valitsi 7.10. kokouksessa Jyväskylän kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi Marietta Kunnaksen. Virka täytetään määräajaksi 31.12.2025 saakka. Lisäksi virassa on kolmen vuoden jatko-optio ja kuuden kuukauden koeaika. Tehtävä alkaa vuoden 2021 alusta tai sopimuksen mukaan. Lautakunnan valinta oli yksimielinen.
Kuva
teatterinjohtaja Marietta Kunnas

Teatteritaiteen maisteri, Master of Arts Marietta Kunnas on työskennellyt vuodesta 2013 Tampereen yhteiskoulun lukiossa ilmaisutaidon vastuulehtorinaja lisäksi vuosina 2016 ja 2017 draamakasvatuksen vastuuopettajana perusopinnoissa Lahden kansanopistossa. Tätä ennen työkokemusta on karttunut muun muassa Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterin yliopettajana musiikin koulutusohjelmassa 2002−2013, Lahden kansanopiston teatterilinjan johtajana ja lehtorina 1989−2002 ja näyttelijänä Lappeenrannan kaupunginteatterissa 1986−1989. Hän on myös ohjannut muun muassa Lahden kaupunginteatterissa, Tampereen Teatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa. 

Jyväskylän kaupunginteatterin uuden johtajan haku tuli ajankohtaiseksi nykyisen teatterinjohtaja Hilkka Hyttisen toimikauden päättyessä vuoden 2020 lopussa. Keväällä auki julistettuun teatterinjohtajan virkaan saapui määräaikaan mennessä 24 hakemusta, joista 20 täytti viran koulutuksellisen kelpoisuusehdon. Lautakunnan, työnantajan sekä teatterin henkilöstön edustajista koostunut haastatteluryhmä valitsi hakijoista yhdeksän, joille lähetettiin koronakeväästä johtuen videotehtävä. Videon palautti kahdeksan hakijaa. Haastatteluihin kutsuttiin neljä hakijaa, joista kaksi lähetettiin edelleen henkilöarviointeihin ja teatterin koko henkilöstön kuulemistilaisuuteen. Lautakunta teki päätöksen yksimielisesti. 

Kokouksen esityslista ja liitteet
Lisäksi lautakunta käsitteli uudelleen valtuustoaloitetta teatteri ja draama rapistuvan lukutaidon pelastajiksi. Uudelleenkäsittelyyn päädyttiin aiemman käsittelyssä havaittujen puutteiden korjaamiseksi. Uudelleenkäsittelyn jälkeen lautakunta päätti, että se saattaa lautakunnan vastauksen tiedoksi kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle ja ehdottaa, että se toteaa valtuustoaloitteen johdosta suoritetut toimet riittäviksi.

Kokouksen pöytäkirja julkaistaan sen hyväksymisen jälkeen kaupungin nettisivuilla 15.10.. Esityslistaan ja pöytäkirjoihin pääsee lautakunnan nettisivuilta: https://www.jyvaskyla.fi/paatoksenteko/lautakunnat/kulttuuri-ja-liikuntalautakunta
 
Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki, 
- kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Antti Saleva, p. 040 734 8106
- sivistyspalvelujen toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 014 266 403