Hyppää pääsisältöön

3.8.2020

Jyväskylän kaupungin museot purkavat koronan vuoksi voimassa olleita rajoituksia 1.8. alkaen. Keski-Suomen museo, Jyväskylän taidemuseo sekä Suomen käsityön museo ottavat jälleen vastaan ryhmäkävijöitä sekä opastus- ja työpajavarauksia. 
Kuva
Päivi Ollikainen opastaa ryhmää museon perusnäyttelyyn.

Elokuun alusta alkaen museoihin voi varata opastuksia ja työpajoja sekä varata tiloja käyttöön. Opastuksiin otetaan kuitenkin korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan, isommat ryhmät jaetaan. Jo elokuussa on Jyväskylän taidemuseossa tarjolla yleisöopastuksia näyttelyihin 14.8. ja 22.8. 

Museoiden kävijärajoituksista luovutaan, mutta koronaviruksen vuoksi museoissa kiinnitetään jatkossakin erityistä huomiota tilojen puhtauteen sekä varotoimiin. Tarjolla on käsidesiä sekä kosketusnäyttöjä varten kertakäyttökäsineitä. Lipunmyynti on suojattu pleksein ja henkilökunnalla on opastuksilla käytössään suojavisiirit. Lattiatarrat muistuttavat turvaväleistä. Pyrithän maksamaan sisäänpääsysi maksu- tai museokortilla, etkä tule museoon sairaana. Myös museoiden henkilökuntaa on ohjeistettu tulemaan töihin ainoastaan terveenä. Jyväskylän museot noudattavat hallituksen tulevaa linjausta maskien käytöstä. 

Jyväskylän museoissa seurataan koronatilannetta ja muutoksia toimintaan tehdään sen mukaisesti. Opastuksia, työpajoja ja tiloja varaavien on hyvä huomioida, että koronatilanteen muuttuessa varattuja palveluita saatetaan joutua peruuttamaan. 

Edelleen voimassa joitain rajoituksia museoiden osallistavissa tiloissa

Jyväskylän taidemuseossa Valon kaupungin showroom pidetään suljettuna edelleen. Samoin Taidetilassa olevat kosketeltavat esineet ovat edelleen pois käytöstä, mutta niiden palauttamista harkitaan uudelleen koronatilanteen mukaan. 

Keski-Suomen museossa Puuhatila Nappula on vielä toistaiseksi suljettu. Näyttelyssä käytössä olevia näyttöjä voi käyttää museosta saatavien kertakäyttökäsineiden kanssa. Muita näyttelyiden kosketeltavia esineitä palautetaan käyttöön vähitellen koronatilannetta seuraten. 

Suomen käsityön museossa Avoimen Pajan käyttö on taas mahdollista, mutta käyttöä rajataan. Paja on käytössä vain arkipäivisin ja varaamalla ajan pajan käyttöön omalle porukalle. Pajassa on tarjolla käsidesiä ja kertakäyttöhanskoja ja käytetyt työvälineet puhdistetaan käytön jälkeen. Avoimen Pajan voi varata käyttöön omalle seurueelle tai perheelle museon infosta. Varaaminen ei maksa mitään eli käytöstä maksetaan normaaliin tapaan vain materiaalimaksu. Museon yleisökoneet otetaan takaisin käyttöön ja perusnäyttelyn äänioppaita saa museon infosta. Perusnäyttelyssä oleva Aistitila pidetään ainakin vielä suljettuna, sen avaamista harkitaan uudelleen myöhemmin. Myös perusnäyttelyn muut kosketeltavat osiot sekä lapsille sopiva Päkäpassi-kierros pidetään vielä pois käytöstä. Museon lainattavat muistelusalkut ovat pois käytöstä vuoden 2020 loppuun saakka. 

Turvallista museokäyntiä! 
 

Lisätietoja

Jyväskylän taidemuseo, p. 014 266 4391, taidemuseo [at] jyvaskyla.fi 
Keski-Suomen museo, 014 266 4349, ksmuseo.info [at] jyvaskyla.fi 
Suomen käsityön museo, p. 014 266 4370, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi